Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Maatschappelijke stages Meet - Greet

Meet - Greet

meet-greet.jpg'Meet & Greet: jong ontmoet oud' is een uniek sociaal hulpproject, dat jong en oud met elkaar in contact brengt. Door dit project krijgen ouderen de mogelijkheid eropuit te gaan in hun eigen omgeving. Het project heeft een tweeledig doel: enerzijds biedt het hulp aan eenzame ouderen, anderzijds maakt het jongeren maatschappelijk actiever. Alle deelnemers ontdekken of zij gezamenlijke interesses hebben.
 
Meet & Greet bestaat uit een menukaart van verschillende activiteiten die het hele jaar door uitgevoerd kunnen worden. Denk aan: een bakje koffie drinken, een wandeling, een uitleg over het mobieltje of pc, bootje varen, filmpje pakken, of een zelf bedacht uitje.
 
Als een school of een leerling interesse heeft, dan kan contact opgenomen worden met het Rode Kruis. Samen met de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis en de school worden dan de opties doorgenomen. Dit project kan ook als lintstage gedaan worden. In dat geval hebben leerlingen over een langere periode meerdere contactmomenten met een oudere.