Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Maatschappelijke stages 3FM strijdt voor kinderen in aidslanden

3FM strijdt voor kinderen in aidslanden

3FM strijdt voor kinderen in aidslanden
 
N i e u w bericht
 
HILVERSUM (ANP) - 3FM Serious Request gaat dit jaar geld inzamelen voor kinderen in aidslanden, zoals weeskinderen of kinderen die zelf besmet zijn geraakt met het hiv-virus. In samenwerking met het Rode Kruis gaat 3FM tijdens de jaarlijkse marathonuitzending vanuit het Glazen Huis, dat in december in Eindhoven staat, geld inzamelen voor deze stille ramp. Dit maakte de publieke radiozender maandag bekend.
 
Aids doodt jaarlijks twee miljoen mensen en is vooral in Afrika een groot probleem. ,,Juist de kinderen die achterblijven zijn de stille slachtoffers'', verklaart een woordvoerder van 3FM het goede doel van 2010. ,,Als gevolg van aids verliezen veel kinderen hun ouders, zijn ouders niet in staat voor hun eigen kinderen te zorgen, raken kinderen besmet of belanden zij op straat.''
 
Het Rode Kruis gebruikt het geld voor onder meer scholing, boeken, schooluniformen en schoolgeld om deze kinderen een toekomst te bieden. De hulporganisatie ontfermt zich ook over de kinderen die niet worden opgevangen door de plaatselijke gemeenschap en draagt bij in het eerste levensonderhoud zoals eten, drinken en kleding. Het Rode Kruis begeleidt kinderen bovendien in de gezondheidszorg en bij het consequent innemen van medicatie.
 
Sinds 2004 zet 3FM zich jaarlijks in voor een stille ramp. Eerdere edities van Serious Request, waarbij het publiek tegen betaling succesnummers kan aanvragen, leverden miljoenen op. De opbrengst van de eerste editie ging naar vluchtelingenhulp in Darfur. Daarna volgden succesvolle acties voor kindsoldaten in Congo, slachtoffers van landmijnen, schoon drinkwater, vluchtelingen wereldwijd en de bestrijding van malaria.
 
Naast een geldinzamelingsactie wil Serious Request ook de nodige bewustmaking creƫren voor een "stille ramp": een wereldprobleem waar het Rode Kruis zich voor inzet, maar wat niet dagelijks de schijnwerpers van de media haalt.
 
Waarom deze problematiek?

Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan AIDS.
Ze blijven alleen achter. Geen ouders, geen huis, geen medische zorgen, niets. Opgroeien zonder ouders tekent hen voor het leven.

Wie zal voor hen zorgen? Wie geeft hen eten, kleding, onderwijs, een huis, een opvoeding? Wie geeft hen opnieuw een leven?
 
Vergeet vanaf november niet de actie aan te melden op www.3fm.nl/komzelfinactie 
 
Download hier het lesmateriaal

Dit lespakket is ontwikkeld in samenwerking met Teleac / SchoolTV