Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Lingewaard Nieuws Per koets door Lingewaardse dreven
1 november 2012 |

Per koets door Lingewaardse dreven

Op zondag 9 september vond de vierde koetsentocht van Het Nederlandse Rode Kruis plaats. Onder de titel : “Een andere dag” hebben 110 gasten van het Rode Kruisdistrict Rijn en IJsselstreek vanuit Zalencentrum de Valom in Huissen een koetsentocht gemaakt door Huissen, Angeren en omgeving.
Het weer deze dag was ronduit stralend, evenals de gezichten van de deelnemers. Na ontvangst met koffie en gebak was er gelegenheid om even kennis te maken en bij te praten.
 

Om 13.00 uur ging de koetsentocht van start. Vele belangstellende zagen de 5 koetsen en 5 busjes met gasten vanuit Zalencentrum de Valom vertrekken. De rit ging door de kom van Huissen, langs het Dominicanenklooster de dijk op richting Angeren. Na Angeren ging de tocht over de Kamervoort naar Bergerden en via het Zand terug naar de Valom. Ook onderweg trok de stoet veel belangstelling. Onze gasten vonden het prachtig: enthousiast bleven ze zwaaien naar iedereen langs de route.
.
Al lang van te voren ben je bezig met de vraag: wat voor weer zullen we die dag hebben? Dat was geen probleem. Stralende zon en opgetogen gezichten, daar doe je het voor.

Alle 7 afdelingen van het Rode Kruis uit, de Betuwe, de Liemers en de Veluwezoom konden per afdeling 20 gasten laten meerijden.

Iedereen was vrolijk en zo werd het niet alleen een àndere dag, maar ook een bijzondere dag. Na de koetsentocht was er nog een gezellig samenzijn in zaal de Valom met een hapje en een drankje en kon men op een groot scherm de foto’s bekijken, die deze dag genomen werden.

De heer Nijenhuis van de Historische Kring Huessen vertelde hierbij over de plaatsen waar we langs gereden zijn.