Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Liemers-Oost Wat kunt u doen Vrijwilliger worden!!

Vrijwilliger worden!!

​​Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De grote drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens. In Zevenaar, Didam, Bergh en Rijnwaarden zijn ± 100 vrijwilligers actief. Daarbij komen nog ± 150 collectanten voor de jaar​lijkse collecte in juni. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mens door middel van sociale hulp: de zorg en welzijnsactiviteiten en door het bevorderen van respect in de samenleving en door middel van rampenhulpverlening en de Eerste Hulp inzetten bij evenementen.

 

Waarom word je vrijwilliger?

De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of om in contact te komen met andere vrijwilligers.
 

Wat kun je doen bij het Rode Kruis Liemers-Oost

Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Rode Kruis. Hieronder een paar voorbeelden.
 
§ vrijwilliger Eerste Hulpverlening;
§ rampenhulpverlener;
§ sociale activiteitenbegeleider;
§ bestuurslid.
 
Kijk voor het actuele aanbod van vacatures op de pagina ACTUEEL
 

Voorafgaand

Wil je graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Liemers-Oost, dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking, waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen.
 

Meer informatie 

Wil jij vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Liemers-Oost, bekijk dan onze vacat​ures en maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij je past. Neem daarvoor contact op met: Gerry van Maldegem, 0316-526743 of per e-mail gvanmaldegem@kpnmail.nl