Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Liemers-Oost Actueel Nieuws Ontmoeting tijdens de Vierdaagse van Nijmegen
2 augustus 2012 |

Ontmoeting tijdens de Vierdaagse van Nijmegen

‚ÄčOp woensdag 18 Juli zijn wij met onze Rode Kruisbus met vijf bewoners en vijf verzorgsters van een woonzorgcentrum uit Didam naar de Vierdaagse van Nijmegen te Beuningen geweest. Het was de bedoeling dat de bewoners en meegaande verzorgsters de bij de Vierdaagse meelopende verzorgsters/collega's zouden verrassen met hun aanwezigheid. Het was met de gemeente Beuningen afgesproken waar wij het beste konden gaan staan, om te kijken naar de wandelaars.
Het was vroeg dag die dag, de verzorgsters waren al om 06.00 uur in touw om de broodjes te smeren en het mee te nemen drinken te verzorgen, waarna ze de bewoners verzorgden en het ontbijt serveerden. De collega's van de nachtdienst waren zo vriendelijk geweest om bewoners al klaar te maken voor het ontbijt.

Om 07.15 uur kwam de Rode Kruisbus en werd begonnen de bewoners met hun hulpmiddelen in de bus te plaatsen. Na een half uur konden we vertrekken richting Beuningen. Ook was er een cameraman van Focuz TV aanwezig om opnamen te maken van deze voor de bewoners grote happening. In Beuningen aangekomen gingen we naar de plaats die de gemeente ons had aangeboden. Bij aankomst bleek dat deze plaats helemaal voor ons gereserveerd was.Wij hebben de partytent opgezet en gingen met koffie en een broodje naar de nog beginnende stroom van wandelaars kijken. De bewoners hadden een spandoek gemaakt en er waren zelfs fluitjes voor de bewoners aanwezig waar door twee bewoners goed gebruik van werd gemaakt. De cameraman ging tegen het einde van de ochtend weer ergens anders naartoe.

Rond 13.30 uur kwamen de collega/verzorgsters bij ons langs. Zij werden door iedereen goed binnen gehaald en verzorgd met eten en drinken. Het was een grote verrassing voor de collega/verzorgsters dat ze hun bewoners en collega's plots aan de route zagen en natuurlijk ook hoorden. Na een kwartiertje gingen ze weer verder met hun Vierdaagse wandeling. Een uurtje later ruimden we alles op en gingen met z'n allen nog een ijsje eten. Daarna gingen wij terug naar de Rode Kruisbus en werd iedereen weer veilig en gezond thuisgebracht.