Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Liemers-Oost Actueel Nieuws Liemers College Zonegge doet mee met de actie 3FM Serious Request
17 november 2013 |

Liemers College Zonegge doet mee met de actie 3FM Serious Request

Twee bestuursleden van onze afdeling hebben kortgeleden een gastles bij het Liemers College, vestiging Zonegge bijgewoond. De gastles werd gegeven door een promotievrijwilliger van het Rode Kruis. Het doel van deze gastles was leerlingen te motiveren om in actie te komen voor  de actie 3FM Serious Request.  Als tegenprestatie voor het gedoneerde sponsorgeld gaan twee leerkrachten en 60 leerlingen van twee klassen een 24 uurs les houden. Voor deze actie kan geld gedoneerd worden in zelfgemaakte glazen huisjes die op tien plaatsen in Zevenaar komen te staan. De 24 uurs les start op 19 december om 08.00 uur en gaat door tot 20 december 08.00 uur.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan Kerst sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. Het glazen huis staat dit jaar in Leeuwarden.

Het Rode Kruis helpt
Elke dag sterven 2200 kinderen onnodig aan de gevolgen van diarree. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree, die niet behandeld worden, sterven door uitdroging. Diarree is meestal het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, gebrek aan sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne. Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Het Rode Kruis helpt met praktische hulp en begeleiding deze stille ramp te bestrijden. Iedere euro die voor 3FM Serious Request wordt ingezameld, gaat volledig naar Het Rode Kruis. Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de kinderen en gezinnen die dat het hardst nodig hebben. De organisatie redt levens met schoon drinkwater, met zeep en met ORS (geneesmiddel dat uitdroging helpt voorkomen). Het Rode Kruis legt sanitaire voorzieningen aan, zowel thuis als in de gemeenschap, en leert kinderen en hun omgeving hoe die gebruikt en onderhouden moeten worden. Vrijwilligers geven ouders en kinderen informatie over hygiëne en over de juiste behandeling van zieke kinderen met diarree.