Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Lelystad Dit doen we Contactcirkel

Contactcirkel

Wat houdt de contactcirkel in?

De contactcirkel is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact. Uit veiligheidsoverwegingen of omdat de deelnemer minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten vanwege leeftijd, handicap of ziekte. 

Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand dagelijks informeert of alles in orde is. Vooral wanneer u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. 

​Hoe werkt de contactcirkel?

De contactcirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis uit Lelystad.

De contactcirkel wordt opgestart door de deelnemers zelf of door de vrijwilliger van onze afdeling, daarna belt de deelnemer de volgende deelnemer van de lijst tot de laatste deelnemer. De laatste deelnemer belt dan naar de vrijwilliger. De cirkel is hiermee rond. Neemt een deelnemer niet op of maakt een deelnemer zich zorgen over een andere deelnemer, wordt er contact opgenomen met de vrijwilliger van onze afdeling. Deze onderneemt volgens een vast protocol een aantal stappen om te kijken wat er aan de hand is en kan zo nodig hulp inschakelen voor de betrokken deelnemer.

De contactcirkel draait elke dag, 365 dagen per jaar tussen 09.00 en 10.00 uur.

Elke contactcirkel bestaat uit ongeveer 6 deelnemers. Het Rode Kruis afdeling Lelystad werkt met meerdere cirkels.

Wilt u zich aanmelden als deelnemer?

Geef u dan op bij Elly Verhoeven. Dat kan door te bellen met 0320 – 254432 of een mailtje te sturen aan contactcirkel@rodekruislelystad.nl​​.