Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leidschendam-Voorburg Dit doen we Sociale Hulp Sociaal contact

Sociaal contact

Ruim 22 procent van de mensen voelt zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid is iets heel anders dan het ontbreken van sociale contacten. Toch ontbreekt het mensen soms aan sociale contacten.
Hierdoor raakt men in een sociaal isolement. Er is geen contact meer met vrienden, familie, buren etc. Eenzaamheid kent iedereen wel. Bijna ieder mens heeft ooit eens een moment van eenzaamheid gevoeld, hoe klein dit ook was. Vaak is dit maar van korte duur en komt naderhand het gevoel van tevredenheid weer terug, wanneer iemand zich om jou bekommert. En daarom probeert het Rode Kruis eenzaamheid te doorbreken en daarmee het sociaal isolement te voorkomen door het vinden van nieuwe sociale contacten met behulp van diverse dagactiviteiten en vakanties.
 

Koffie-inloop

Iedereen is van harte welkom voor een kop koffie, praatje, spelletje of een luisterend oor in Voorburg of Leidschendam.
 
 

Recreatieve activiteiten

Ontmoeting, ontspanning, creativiteit en gezelligheid. Daar gaat het om tijdens de activiteit bijeenkomsten in het Rode Kruis afdelingsgebouw en in een aantal woonzorgcentra in Leidschendam en Voorburg.
 
 

Soos voor jongeren met een verstandelijke beperking

Bestemd voor jongeren van 16 jaar en ouder. Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen zij een praatje met elkaar maken of spelletjes doen.
 
 

Uitstapjes

Voor mensen die vanwege een lichamelijke of sociale beperking niet zelf erop uit kunnen gaan, organiseren wij uitstapjes. Zoals een boottocht of uitstapjes met de
Rode Kruis bus in kleine groepen naar leuke bestemmingen in de omgeving.
 
 

Bijzondere vakanties

Het Rode Kruis organiseert vakanties voor mensen met een medische of sociale beperking. Er wordt door vele Rode Kruis vrijwilligers uitstekende zorg geboden.