Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leidschendam-Voorburg Dit doen we Eerste hulp Reanimatie en AED cursus

Reanimatie en AED cursus

​​​Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Leer in 2 lessen van 2 uur reanimeren en het gebruik van een AED (Automatic External Defibrillator) tijdens onze "Reanimatie en AED cursus". Je oefent de reanimatie-vaardigheden (controle bewustzijn/ ademhaling, borstc​ompressies en beademen) op een reanimatie-pop.

​Wat leer je tijdens de cursus Reanimatie en AED?

cursus_reanimatie.jpg
 • ​De 4 stappen van Eerste Hulp
 • Hartmassage en mond-op-mond beademing toe te passen
 • De AED toepassen (Automatic External Defibrillator)
 • Een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging leggen

Afronding

Bij goed gevolg ontvang je een door de Nederlandse Reanimatieraad erkend Reanimatiecertificaat van de Hartstichting   maar je moet daarvoor wel de volledige cursus aanwezig zijn (2 avonden van 2 lesuren) en deze met een voldoende afronden. De instructeur bepaalt het resultaat en legt dit vast in een verklaring.

Herhalingscursussen

verleng_certificaat_tijdig.png 

Een reanimatiecertificaat is 2 jaar geldig. Om de geldigheid te verlengen dien je in die 2 jaar een herhalingscursus te volgen.

 

Maar..... omdat het bij Reanimatie en AED gebruik enorm belangrijk is dat de kennis up-to-date blijft, hanteren wij een jaarlijkse "herhalingscursus Reanimatie en AED"
(2 uur).

Je kunt alleen deelnemen aan een herhalingscursus wanneer je beschikt over een geldig reanimatiecertificaat van het Rode Kruis of het Oranje Kruis of de Hartstichting. Let op: je ontvangt na afronden van de herhalingscursus een reanimatiecertificaat van de Hartstichting en géén verlenging van jouw Rode Kruis certificaat of Oranje Kruis diploma.

Cursusdata en kosten

 

 

Locatie

De cursus wordt gegeven in het Rode Kruis gebouw, Herenstraat 165 in Voorburg.

​Aanmelden

Wij hebben de volgende gegevens nodig die in onze administratie worden opgenomen voor contact en voor vermelding op het certificaat:

 1. Voorkeur datum (voor de herhalingsles of in geval dat een cursus vol zit)
 2. Roepnaam
 3. Voorletters
 4. Achternaam met eventueel achternaam echtgenoot
 5. Adres
 6. Telefoonnummer
 7. Emailadres
 8. Geboortedatum​
 
Na de aanmelding ontvang je per email een bevestiging met de definitieve datum.

Hartveilig wonen

Hartveilig wonen is georganiseerde burenhulp, waarmee het aantal sterfgevallen door een acute circulatiestilstand (in de volksmond hartstilstand genoemd) kan verminderen. Deze vrijwillige hulp is aanvullend op ambulancezorg. Wanneer iemand onwel wordt en mogelijk een acute circulatiestilstand heeft, is snelle hulp van levensbelang. Hartveilig wonen is een hulpsysteem waarbij vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, in afwachting van de ambulance.

In Leidschendam-Voorburg is de dekkingsgraad nog erg laag (minder dan 30% en sommige wijken slechts 8%).

Word daarom vrijwilliger bij Hartveilig wonen. Dat kan met een geldig ​Reanimatiecertificaat.

Vragen

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen via