Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leidschendam-Voorburg Dit doen we Eerste hulp Evenementenhulp

Evenementenhulp

​​​​​​​​​​​​​​​​Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel.
Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst.
 
evenementenEHBO.png 
 
 

Professionele Eerste Hulp​

Op vele evenementen in onze regio staan onze hulpverleners paraat, zoals de Vlietdagen, sporttoernooien, St. Maarten Lampionoptocht, de intocht van Sinterklaas en lichtjesavond.

Het Eerste Hulpteam van het Rode Kruis Leidschendam-Voorburg bestaat uit circa 3​0 vrijwilligers. Ze zijn allen in het bezit van een erkend Eerste Hulp diploma met een AED aantekening en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden, zeker ook op het gebied van evenementenhulp. Zo staat het Rode Kruis garant voor professionele en deskundige eerste hulpverlening. Naast deskundige Eerste Hulp, verzorgen wij ook materialen zoals dekens, rolstoelen en brancards en kunnen wij de benodigde communicatie regelen.

Het Rode Kruis richt zicht met Eerste Hulp bij evenementen op de middelgrote tot grote evenementen, uiteraard kunnen wij ook helpen bij een evenement van een kleinschaliger formaat zoals school- en bedrijfsfeesten.​

Kosten

Het Rode Kruis Leidschendam-Voorburg heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers. Wel wordt er een vergoeding gevraagd voor de inzet van de vrijwilligers per uur per persoon. De inzet van materieel (AED, tenten, vervoer, verbindingen, etc. ) wordt eveneens in rekening gebracht. De tarievenlijst kan bij het Rode Kruis worden opgevraagd. De opbrengsten worden besteed om de kwaliteit en kwantiteit van de dienstverlening van het Rode Kruis in stand te kunnen houden.

Hulpverlening aanvragen

Wil je gebruikmaken van onze diensten "Eerste Hulp bij evenementen" dan wordt je verzocht dit schriftelijk kenbaar te maken. De aanvraag Eerste Hulp bij evenementen dient uiterlijk zes weken voor het evenement bij ons binnen te zijn. Deze tijd is nodig om vrijwilligers Eerste Hulp te werven voor de inzet. 

 

Informatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op via:

 

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team willen komen versterken. Iets voor jou?