Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Wat kunt u doen

Wat kun jij doen?

Je kunt het Rode Kruis Leiden e.o. op veel manieren helpen. Zo kun je ons steunen met een financiële bijdrage, maar ook door jouw "tijd" te schenken door bijvoorbeeld vrijwilliger te worden. 


​Word vrijwilliger
Wil je jouw talenten ontplooien? Heb je (tijdelijk) geen werk en wil je een gat in jouw  CV beperken? Of ben je gewoon graag actief? Het Rode Kruis Leiden heeft allerlei soorten vrijwilligerswerk in huis zodat je je kunt blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld als sociaal hulpverlener of als EHBO’er bij allerlei leuke evenementen. Ook zijn er diverse mogelijkheden om werkzaamheden te verrichten achter de schermen op het kantoor van het Rode Kruis in Leiden.

Klik hier voor een overzicht van de vacatures of maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom! Je kunt hiervoor mailen naar werving@rodekruisleiden.nl​

Doneren
Wil je het Rode Kruis Leiden steunen met jouw bijdrage? Dat waarderen wij zeer! Je kunt ons op vele manieren steunen. Langdurig als donateur, maar ook eenmalig door middel van een gift. Als donateur van het Rode Kruis schenk je maandelijks een vast bedrag. Zo help je mee aan de activiteiten van de afdeling. 

Geef aan de collectant
De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt ieder jaar plaats in de maand juni. Duizenden collectanten gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. Ook de afdeling Leiden organiseert sinds jaren een collecte. Dankzij jouw gift is het mogelijk voor het Rode Kruis Leiden om directe hulp te geven aan mensen die dat hard nodig hebben. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten is de opbrengst van de collecteweek erg belangrijk. De opbrengst is namelijk volledig voor het werk onze afdeling.

Word collectant
Al met een paar uurtjes tijd kun je iets betekenen voor het goede doel: namelijk als collectant! Voor deze fondsenwervingsactiviteit hebben wij ieder jaar veel collectanten nodig. Met slechts twee uurtjes van jouw tijd lever je al een grote bijdrage aan het werk van het Rode Kruis.
De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt ieder jaar plaats in de maand juni. En dit zou niet mogelijk zijn zonder de collectanten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collectanten. Voor meer informatie over de collecte in Leiden of aanmelden kun je contact opnemen met het collecteteam via collecte@rodekruisleiden.nl

Hulp van bedrijven
Bedrijven kunnen ons op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld door expertise beschikbaar te stellen of door de werknemers een aantal uren per jaar in te zetten voor een vrijwilligersklus bij het Rode Kruis Leiden. Het is ook mogelijk om onze activiteiten te sponsoren met een geldbedrag of het beschikbaar stellen van materialen. Wil je meer informatie hoe je​ ons als bedrijf kan steunen? Neem dan contact op de afdeling Fondsenwerving via info@rodekruisleiden.nl. ​