Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Dit zijn we Organisatie

Organisatie

Het Rode Kruis Leiden wordt gedragen door 140 vrijwilligers. Onze afdeling  zou niet kunnen bestaan zonder onze vrijwilligers. Door hun enthousiasme en fantastische inzet kunnen wij steeds meer mensen helpen en blijven helpen.

Hier vindt u een overzicht van het bestuur en coördinatoren van de afdeling. 

District Rijnland
Samen met de afdelingen Katwijk, Duin & Bollenstreek en Alphen aan de Rijn behoort de afdeling tot het district Rijnland. Het district fungeert als tussenlaag tussen het Algemene Bestuur van het Nederlandse Rode Kruis en de 357 afdelingen. Het districtsbestuur organiseert twee maal per jaar een districtsraad waar afgevaardigden vanuit alle afdelingen in plaatsnemen. Daarnaast is er veelvuldig overleg tussen het district en de afdelingen.  

Samen 1
Op 1 januari 2010 zijn de 357 afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis samengegaan in één vereniging. Dit ‘Samen 1’ proces was de grootste fusie van verenigingen ooit in heel Nederland. Voordeel van deze fusie is dat vele zaken gebundeld kunnen worden opgepakt en dat de eenduidigheid van de organisatie vergroot is. Zowel intern als extern.

Voor meer informatie over de organisatie van het Nederlandse Rode Kruis, klik hier.