Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Dit zijn we

Dit zijn we

​​Het Rode Kruis Leiden e.o. bestaat uit ruim 200 vrijwilligers en verleent (nood)hulp aan de inwoners uit de regio.

Een selectie vrijwilligers tijdens de Demodag in 2015

Rode Kruis afdeling Leiden e.o. 
Het Rode Kruis Leiden e.o. biedt hulp in de buurt, aan inwoners van​ Leiden, Voorschoten, Leiderdorp, Zoeterwoude, Gelderswoude, Woubrugge, Hoogmade, Kaag, ​Leimuiden, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Rijn​saterwoude, Rijpwetering en Roelofarendsveen. 

We leren op het kantoor aan de Apollolaan zo veel mogelijk mensen hoe zij zelf EHBO kunnen toepassen in een noodsituatie. Bij kleine en grote evenementen staan onze vrijwilligers en ons biketeam paraat. Speciaal opgeleide vrijwilligers kunnen zelfs dag en nacht uitrukken bij een ramp, zoals bijvoorbeeld het schietincident in Alphen aan de Rijn. We zetten ons ook in om mensen sterker en zelfredzamer te maken in noodsituaties, of te voorkomen dat ze in noodsituaties komen.

Bij onze afdeling zijn ruim​ vrijwilligers actief. Meer weten over het Bestuur en de coördinatoren, je​ vindt hier een overzicht​. Nog meer weten over onze afdeling? Neem contact met ons op!
Studentendesk
In 14 universiteitssteden bevinden zich Rode Kruis Studentendesks, zo ook in Leiden. Deze desks bedenken en voeren activiteiten uit voor het Nederlandse Rode Kruis waarin zij medestudenten betrekken. De studentendesk Leiden heeft niet alleen bestuurlijke talenten nodig, maar ook studenten die het leuk vinden om hun kwaliteiten in te zetten voor het coördineren van een project of het leuk vinden om gewoon een dag andere mensen te helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk  dan op de site van de studentendesk Leiden