Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Dit doen we Zelfredzaamheid Sociaal Vervoer

Sociaal Vervoer

Voor mensen die vanwege een hulpbehoefte niet zo makkelijk zelf een uitstapje kunnen maken heeft het Rode Kruis Leiden e.o.  een bus beschikbaar. Deze  is ook geschikt voor rolstoelvervoer en mensen die slecht ter been zijn. Het gebruik van de bus valt onder de noemer 'sociaal vervoer'. En is bedoeld voor mensen met een hulpbehoefte die graag aanwezig willen zijn bij een gebeurtenis zoals een bruiloft of begrafenis of gezamenlijke uitstapjes voor mensen met beperkingen.

​Het sociaal vervoer wordt uitgevoerd door een vast en gediplomeerd team van 17 vrijwilligers. Dit zijn chauffeurs en begeleiders, die allemaal beschikken over een EHBO-diploma en reanimatie vaardigheden. We rijden altijd met twee mensen op de bus zodat we niet alleen op de weg letten, maar ook onze gasten kunnen begeleiden.

 

Voor meer informatie over Sociaal Vervoer mailt u naar vervoer@rodekruisleiden.nl  of belt u met het kantoor Rode Kruis Leiden: 071 - 531 37 05. Wij zijn bereikbaar op maandag van 10.00 – 13.00 uur. Klik hier voor het  online aanvraagformulier voor sociaal vervoer. Ook kunt u gebruikmaken van het liggend vervoer met de Rode Kruis Ambulance. 

Rode Kruis Ambulance

Met onze ambulance is het mogelijk om mensen te begeleiden, die alleen liggend vervoerd kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om deel te blijven nemen aan verschillende sociale, culturele of religieuze activiteiten. Twee vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden e.o. zullen u tijdens de reis begeleiden. 

De afgelopen jaren hebben wij al vele hulpvragers begeleidt ​naar trouwerijen, begrafenissen, concerten, vakanties en familiebezoek in binnen- en buitenland. 

Let op: er zijn enkele bijzondere voorwaarden verbonden aan het vervoer met onze sociale ambulance. Onze ambulance kan worden ingezet:

  • als gebruikelijke mogelijkheden ontbreken en het een individueel karakter betreft, 

  • als er geen medische bezwaren zijn voor het vervoer,

Voor eventuele medische vaardigheden (bijvoorbeeld sondevoeding, zuurstof, etc.) zorgt de aanvrager voor een zorgverlener of mantelzorger.  

Meer informatie? Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden en kosten voor onze Rode Kruis ambulance. Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinator: Dhr. R. van Dam tel: 0172 232892 of via e-mail .​