Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Dit doen we Internationale Hulp

Internationale hulp

Financiële hulp

De afdeling Leiden e.o. doet niet zelf aan internationale hulpverlening, maar is wel in staat om deze – meestal financieel – te ondersteunen. De afgelopen jaren heeft de Leidse afdeling diverse malen bijgedragen aan diverse hulpverleningsacties ten behoeve van noodhulp. Bijvoorbeeld bij de aardbeving in Haïti, de cycloon in Birma, de overstromingen in Pakistan, maar ook de tsunami in Japan. Ook heeft de afdeling 3FM Serious Request 2010 ondersteund.
 
Wanneer er een internationale ramp plaatsvindt, zet het lokale Rode Kruis zich in om namens de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) een actie op te zetten om geld op te halen, bijvoorbeeld door te collecteren.  

Overzeese relaties 

Vanaf 2010 heeft Leiden de band met de zuster-afdeling op Aruba geïntensiveerd. Het Rode Kruis Aruba voelt zich zeer verwant met Nederland, en dat is vice versa! De Leidse en Arubaanse organisatie van het Rode Kruis lijken in meerdere opzichten op elkaar en kunnen derhalve veel van elkaar leren. Een aantal Leidse vrijwilligers is in maart 2011 ingezet ter ondersteuning van de hulpverlening tijdens het Carnaval op Aruba. En Leiden wordt vervolgens tijdens de 3 October Feesten ondersteund door een aantal vrijwilligers uit Aruba.  

Samenwerking binnen district

Samen met andere afdelingen binnen het district Rijnland (Duin & Bollentreek, Katwijk en Alphen aan de Rijn) worden de verschillende activiteiten die lokaal worden opgepakt, met elkaar afgestemd. Waar mogelijk worden activiteiten ondersteund of zelfs gezamenlijk uitgevoerd.  

Noodhulp Haïti

Vrijwilligers van het Haïtiaanse Rode Kruis brengen een gewond meisje naar een ziekenhuis. Rode Kruis-Vlaanderen beheert samen met het Duitse Rode Kruis een ziekenhuis. Tussen januari en december 2010 behandelde het hospitaal meer dan 70.000 mensen.