Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Dit doen we Eerste hulp Evenementenhulp

Evenementenhulp

Eén van de meest in het oog springende taken van het Rode Kruis is de hulp bij evenementen. Maandelijks zijn er veel van onze vrijwilligers actief bij tal van grote of kleine evenementen in de regio Leiden en omgeving. Het Eerste Hulpteam bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die veel ervaring hebben bij het verlenen van Eerste Hulp bij verschillende soorten evenementen. Zij bieden hulp aan hen die dat behoeven. Bijvoorbeeld bij de wedstrijden van ZZ-Leiden, 3 October vieringen, de Bloemencorso, de Lakenfeesten, Leiden Marathon en talloze andere evenementen.

Onze vrijwilligers zijn herkenbaar aan hun kleding, kennis, kunde en hun betrokkenheid. Onze vrijwilligers zijn zeer deskundig en professioneel in het uitvoeren van hulpverlening en zijn in het bezit van een geldig;
- EHBO diploma,
- Reanimatie en AED certificaat,
- Bevolkingszorg certificaat,
- Certificaten  voor speciale doelen.

Bij evenementen maken we gebruik van communicatiemiddelen zoals: portofoon, mobilofoon of telefoon en rijdend materieel als de Rode Kruisbus of het biketeam en natuurlijk beschikken wij over middelen als een AED.

Het Rode Kruis Leiden heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers. Het Rode Kruis vraagt wel een vergoeding voor de kosten van de inzet van de vrijwilligers en het materieel. Voor de vergoeding hanteert het Nederlandse Rode Kruis een standaardtarieven.  

EHBO op uw evenement?
Heeft u een evenement te organiseren en zoekt u een gecertificeerde instantie die voor u de EHBO moet verzorgen? Neem dan contact met ons op via e-mail: evenementen@rodekruisleiden.nl​. Of vul direct het Aanvraagformulier evenementenhulp​​​ in.