Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Word collectant voor het Rode Kruis in Leiden of omgeving!
26 februari 2014 |

Word collectant voor het Rode Kruis in Leiden of omgeving!

​​​​Leiden - De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 21 juni. Om tijdens deze week zoveel mogelijk mensen te bereiken hebben wij uw hulp nodig! Al met een paar uurtjes tijd kunt u iets betekenen voor het goede doel: namelijk als collectant! Loopt u mee? 

Wij zijn op zoek naar collectanten in Leiden, Leiderdorp, Hazerswoude Rijndijk, Hazerswoude-dorp en Roelofardensveen. 

Het enige wat we van u vragen is om te collecteren in de collecteweek van 15 tot en met 21 juni 2014 voor het Rode Kruis op de markt, het winkelcentrum of in uw wijk. Een goede mogelijkheid om toch gemakkelijk vrijwilligerswerk te doen als uw weinig tijd hebt!

De opbrengst van de collecteweek komt 100% ten goede aan het werk van het Rode Kruis Leiden en omstreken. Met de opbrengst van de collecte kan het Rode Kruis Leiden e.o. directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Hierbij is te denken aan sociale hulp, eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten. 

Door het organiseren van sociale activiteiten wil het Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. Het Rode Kruis Leiden e.o. biedt onder andere taallessen aan niet-Nederlandse vrouwen, naailessen, bijeenkomsten voor ouderen en vervoer aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen reizen. Ook leiden wij vrijwilligers op die tijdens evenementen in de regio als het Leids Ontzet, de Lakenfeesten en de Leiden Marathon ingezet worden om eerste hulp te verlenen. Dankzij de donaties heeft het Rode Kruis Leiden ook een biketeam opgericht. Dit is een groep enthousiaste EHBO-vrijwilligers die met hun mountainbikes op evenementen snel ter plaatse van het incident kunnen zijn. Help mee en meld u aan als collectant voor de jaarlijkse collecteweek door 
​een e-mail te sturen naar collecte@rodekruisleiden.nl of middels het telefoonnummer: 071-531 37 05 (tijdens kantooruren: u kunt altijd een bericht inspreken, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug). Meer informatie over de collecteweek en over het Rode Kruis Leiden e.o. vindt u op www.rodekruidsleiden.nl​

Dank alvast voor uw betrokkenheid!