Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Succesvolle start Collecte Rode Kruis Week in Leiden en omgeving!
14 juni 2015 |

Succesvolle start Collecte Rode Kruis Week in Leiden en omgeving!

​Op 14 juni 2015 is ​​​met een geslaagde Demodag in Leiden de aftrap gegeven van de jaarlijkse collecte als onderde​el van de Rode Kruis Week. 

Demodag in het centrum van Leiden
Op zondag 14 juni hielden we een dag vol EHBO demonstraties in het centrum van Leiden. Hiermee gaf onze afdeling een kijkje in de keuken van de activiteiten van het Leidse Rode Kruis. Onze vrijwilligers lieten zien wat we doen bij een calamiteit door live demonstraties te geven. Daarnaast liepen collectanten van de afdeling rond om geld op te halen. De Leidse Studentendesk  stond met een kraam op de Lange Mare. 

                              
                                                  Fotograaf: Peter Busscher
Om de expertise van de Leidse vrijwilligers te laten zien werd een calamiteit in scène gezet. Zo kon iedereen zien hoe we te werk gaan: van EHBO'ers die als eerste ter plaatse zijn, tot loopteams met brancard en biketeams die ook bij evenementen in de stad worden ingezet. Het Rode Kruis Leiden wil hiermee la​ten zien dat wij je belangeloos helpen in tijden van nood, ook in de Leidse regio. Men kan deze activiteiten steunen door tijdens deze week te geven aan de Rode Kruis collectant. 

 
Opbrengst collecte
De DemoDag betekende ook de start van de Rode Kruis collecteweek in Leiden en omgeving. Het geld dat in de regio wordt opgehaald, gaat voor 100% naar het werk van de lokale afdeling. Met de opbrengst van de collecte kan het Rode Kruis Leiden e.o. directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden zetten zich in voor verschillende activiteiten; van eerste hulpverlening bij rampen of evenementen zoals de Koningsspelen en de 3 Oktoberviering tot bevolkingszorg en zelfredzaamheid.
Meer dan 300 collectanten gaan van 14 tot en met 20 juni voor het Rode Kruis Leiden e.o. langs de deuren. Naast Leiden wordt er ook gecollecteerd in Roelofarendsveen, Leiderdorp, Zoeterwoude, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Leimuiden.