Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Speciale EHBO cursus van start
17 januari 2014 |

Speciale EHBO cursus van start

​​​

Speciale EHBO-cursus voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of autisme weer van start

Vanaf 19 februari wordt er iedere woensdagavond op de Apollolaan weer de cursus “Helpen bij ongelukken” gegeven. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met leren, maar toch kennis willen opdoen over hulp bieden in een noodsituatie. Hierdoor is het een laagdrempelige cursus die voor iedereen geschikt is.

 

Al bijna 20 jaar verzorgt Stichting VTV (Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten) in samenwerking met het Rode Kruis Leiden e.o. de cursus . In de cursus wordt ingegaan op het verlenen van eerste hulp bij ongelukken. Aan bod komen onder andere het EHBO-stappenplan, het aanleggen van verschillende soorten verband en het behandelen van wonden. Ook wordt er geleerd wat wel en wat juist niet te doen bij ongelukken. Reanimatie en beademing worden niet behandeld.

Na 10 lessen wordt de cursus afgesloten met een examen waarbij zowel de theorie als de praktijk wordt getoetst. Om het certificaat te behalen, dienen de cursisten de aanwezige slachtoffers op de juiste manier hulp aan te bieden en de wonden te behandelen.

Voor inschrijvingen (voor 7 februari) of meer informatie kan contact worden opgenomen met Stichting VTV Leiden via 071-5230800 of www.stichtingvtv.nl

Radiozender Unity-FM had een gesprek met Rode Kruis vrijwillger Cor Verschoor m.b.t. de speciale EHBO-lessen. Om het interview te beluisteren klik hier.

Reguliere opleidingen
Ook de reguliere opleidingen van het Rode Kruis Leiden e.o. zijn weer gestart. Praktisch elke dinsdagavond komen vrijwilligers bij elkaar in het afdelingsgebouw om (herhalings)lessen EHBO te volgen. Een enthousiaste groep instructeurs bestaande uit kaderinstructeurs Eerste Hulp en verpleegkundigen maken elk jaar een interessant programma om up-to-date te blijven. Het onderwijs voor vrijwilligers is kosteloos. Dus heb jij altijd al een EHBO-cursus willen doen? Meld je dan aan als vrijwilliger via www.rodekruisleiden.nl. ​