Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Ruim € 25.000,- opgehaald voor Rode Kruis Leiden e.o.
16 juli 2014 |

Ruim € 25.000,- opgehaald voor Rode Kruis Leiden e.o.

​​​​Bedankt voor uw bijdrage aan de Rode Kruis coll​ecteweek!

In de collecteweek van 15 tot en met 21 juni is in Leiden en omstreken een recordbedrag opgehaald van maar liefst € 25.000,-. Wij bedanken alle gulle gevers én alle collectanten. Zonder hun fantastische inzet was dit niet mogelijk geweest.

Na het tellen van al het geld – met een gewicht van meer dan 200 kilo – bleek dat een enorm mooi bedrag is opgehaald. Meer dan 250 collectanten zijn dit jaar niet alleen in Leiden maar ook in Roelofarendsveen, Leiderdorp, Zoeterwoude, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Leimuiden langs de deuren gegaan. 

Dit mooie bedrag maakt het mogelijk om de komende tijd weer activiteiten te kunnen organiseren voor mensen uit Leiden en omgeving. Met de opbrengst van de collecte kunnen we directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Hierbij is te denken aan eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten. Bij vele evenementen staan onze vrijwilligers paraat. Bijvoorbeeld bij de wedstrijden van ZZ-Leiden, 3 Oktoberfeesten, de Leiden Marathon en de Lakenfeesten. En ook voor ons biketeam die bij veel van deze evenementen wordt ingezet. Veel van onze vrijwilligers zetten zich ook in voor ouderen, allochtonen en eenzamen. Zo organiseren zij bijvoorbeeld naailessen en taallessen en een soos in het gebouw aan de Apollolaan. Mede dankzij uw bijdrage kunnen wij deze belangrijke en noodzakelijke activiteiten verrichten! 

Volgend jaar ook meehelpen met de jaarlijkse collecte? Help ons mee​!