Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Rode Kruis Week zondag van start!
15 juni 2016 |

Rode Kruis Week zondag van start!

Tienduizenden vrijwilligers gaan tijdens de Rode Kruis Week, van 19 tot en met 25 juni, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis in Leiden en omgeving. Ook worden er in het gehele land activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Hier om te helpen’. Dat gebeurt ook in onze regio. 

​Regio Leiden en omgeving
Het Rode Kruis Leiden e.o. is zondag 19 juni van 10.00 – 16.00 uur aanwezig in het centrum van Leiden. Op deze dag geeft de lokale afdeling kijkje in de keuken van de activiteiten van het Leidse Rode Kruis. Vrijwilligers laten zien wat zij doen bij een calamiteit en kunnen mensen een volledig ingerichte hulppost bekijken. Deze tent is ingericht zoals een echte Rode Kruis hulppost tijdens onze inzet bij bijvoorbeeld de Leiden Marathon of de 3 Oktoberviering. Verder is er voorlichting over het Rode Kruis Leiden. Daarnaast is ook de Leidse Studentendesk van het Rode Kruis aanwezig. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken in de Haarlemmerstraat, rondom de Hartebrugkerk. Ook varen we dit jaar weer mee met de Peurbakkentocht en zijn collectanten in de stad tijdens de Lakenfeesten. 


Foto: vrijwilligers tijdens de Demodag in 2015 (foto Peter Busscher)

Rode Kruis Week
Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 19 tot en met 25 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie en wordt door alle afdelingen in het land gecollecteerd. Met de opbrengst van de collecte bieden wij directe hulp aan mensen die het hard nodig hebben. Meer dan 300 collectanten gaan in deze week voor het Rode Kruis Leiden langs de deuren. Er wordt gecollecteerd in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Roelofarendsveen, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Leimuiden. De opbrengst van de collecte komt volledig ten goede aan het werk van de onze afdeling !Hier om te helpen
Het Rode Kruis staat altijd paraat en biedt hulp bij noodsituaties, rampen en oorlogen. Of het nu gaat om een brand in een bejaardentehuis,  een ongeval bij de Leiden Marathon, droogte in Afrika of geweld in Syrië: het Rode Kruis helpt direct, altijd en overal. Nationaal en internationaal staan onze vrijwilligers en professionele hulpverleners klaar met voedsel, water, medische hulp en onderdak. We helpen bij evacuaties en herstellen contact tussen mensen die elkaar in een noodsituatie uit het oog zijn verloren.  Ook bereiden we de mensen voor op een noodsituatie of ramp. Dat doen we in Nederland door zo veel mogelijk mensen EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen via onze cursussen en EHBO- app. Maar ook door advies te geven wat te doen in voorbereiding op specifieke noodsituaties. Zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood. 

Artikel delen?