Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Rode Kruis Leiden e.o. zoekt collectanten in Leiden en Leiderdorp
30 maart 2015 |

Rode Kruis Leiden e.o. zoekt collectanten in Leiden en Leiderdorp

Het Rode Kruis Leiden e.o. is op zoek naar nieuwe collectanten die zich in de collecteweek van 14 - 20 juni een paar uurtjes willen inzetten. Mensen kunnen in hun eigen wijk langs de deur of collecteren op 20 juni in het centrum van Leiden, het Winkelhof of het centrum van Leiderdorp. Met name in de Leidse wijken Tuinstadwijk, Zuidwest, Zijlwijk-Noord en Slaaghwijk en de Buitenhof, Ouderenzorg, Leyhof en de Vogelwijk  in Leiderdorp zijn wij op zoek naar collectanten. Onze ervaring is dat u ongeveer 100 huishoudens in 2 uur kan aflopen. Een kleine moeite, maar u doet ons er een groot plezier mee. 

Opbrengst van de collecte
De opbrengst van de collecteweek komt 100% ten goede aan het werk van het Rode Kruis Leiden en omstreken. Met de opbrengst van de collecte kan het Rode Kruis Leiden e.o. directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Door het organiseren van sociale activiteiten wil het Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. De afdeling in Leiden is het meest bekend van de vrijwilligers die tijdens bekende evenementen  als het Leids Ontzet, de Lakenfeesten en de Leiden Marathon ingezet worden om eerste hulp te verlenen. 
Dankzij het geld wat de collectante​​n eerder hebben opgehaald heeft het Rode Kruis Leiden ook een biketeam opgericht. Dit is een groep enthousiaste EHBO-vrijwilligers die met hun mountainbikes op evenementen snel ter plaatse van het incident kunnen zijn of mee kunnen fietsen met de optocht.

Help mee
Help mee en meld u aan als collectant voor de jaarlijkse collecteweek door een e-mail te sturen naar collecte@rodekruisleiden.nl of door dit formulier in te vullen.