Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Rode Kruis collecteweek 2014 in Leiden en omstreken van start
11 juni 2014 |

Rode Kruis collecteweek 2014 in Leiden en omstreken van start

​Van 15 tot en met 21 juni 2014 vindt de nationale collecteweek van het Rode Kruis plaats. Ook in Leiden en omstreken wordt gecollecteerd. Met het geld dat hiermee opgehaald wordt, kunnen kwetsbare mensen uit uw eigen omgeving geholpen worden. 


Uw bijdrage gaat voor 100% naar het werk van het Rode Kruis Leiden en omstreken. Met de opbrengst van de collecte kan het Rode Kruis Leiden e.o. directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Hierbij is te denken aan eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten. Bij vele evenementen staan onze vrijwilligers paraat. Bijvoorbeeld bij de wedstrijden van ZZ-Leiden, 3 October, de Lakenfeesten en de Leidse Marathon. Er is ook aandacht voor sociale hulp en zelfredzaamheid. Veel van onze vrijwilligers zetten zich in voor ouderen, allochtonen en eenzamen. Zo organiseren zij bijvoorbeeld naai en taallessen en een soos in het gebouw aan de Apollolaan. 

Meer dan 300 collectanten gaan van 15 tot en met 21 juni namens onze afdeling langs de deuren. Naast Leiden wordt er ook gecollecteerd in Roelofarendsveen, Leiderdorp, Zoeterwoude, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Leimuiden. 

Meer weten over de collecte in Leiden? Kijk dan op de collectepagina!