Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Rode Kruis collecteweek 2013 in Leiden van start!
9 juni 2013 |

Rode Kruis collecteweek 2013 in Leiden van start!

Van 9 tot en met 15 juni 2013 vindt de nationale collecteweek van het Rode Kruis plaats. Ook in Leiden en omstreken wordt gecollecteerd. Met het geld dat hiermee opgehaald wordt, kunnen kwetsbare mensen uit uw eigen omgeving geholpen worden.
 
Uw bijdrage gaat voor 100% naar het werk van het Rode Kruis Leiden en omstreken. Met de opbrengst van de collecte kan het Rode Kruis Leiden e.o. directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Hierbij is te denken aan eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten. Bij vele evenementen staan onze vrijwilligers paraat. Bijvoorbeeld bij de wedstrijden van ZZ-Leiden, 3 October, de Lakenfeesten en de Leidse Marathon. Er is ook veel aandacht voor sociale hulp. Veel van onze vrijwilligers zetten zich in voor ouderen, allochtonen en eenzamen. Zo organiseren zij bijvoorbeeld naai-, taal- en computerlessen en een soos in het gebouw aan de Apollolaan.

Meer dan 300 collectanten gaan van 9 tot en met 15 juni voor het Rode Kruis Leiden e.o. langs de deuren. Naast Leiden wordt er ook gecollecteerd in Roelofarendsveen, Leiderdorp, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Leimuiden. Dit jaar krijgt het Rode Kruis Leiden e.o. de hulp van scholieren van het Vlietland College uit Leiden. In het kader van de Maatschappelijke Stage helpen dertien leerlingen bij de voorbereidingen van de jaarlijkse collecte en tijdens de collecteweek gaan ze ook daadwerkelijk op pad om te collecteren.
 
Heeft u geen kleingeld voor de collectant bij de hand? U kunt ook met uw mobiele telefoon een klein bedrag doneren. Sms de code RKL2 naar 4333 en doneer eenmalig €2 naar het Rode Kruis in Leiden e.o.
 
Kijk hier voor meer informatie over de nationale collecte week en de activiteiten van Rode Kruis Leiden en omstreken.