Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Overweldigd door alle hulp!
12 oktober 2015 |

Overweldigd door alle hulp!

Na ons bericht van afgelopen zaterdag hebben wij honderden reacties ontvangen van mensen die willen helpen bij de vluchtelingen opvang. “We zijn overweldigd en ontroerd door alle aanmeldingen. Het is helemaal te gek’’, zegt voorzitter Henny Keereweer.

Ruim 400 mensen hebben zich de afgelopen dagen aangemeld als vrijwilliger. Daardoor zijn alle diensten tot en met vrijdag ingevuld. Daarnaast zijn mensen op de standby-lijst gezet. De vrijwilligers komen in diensten van acht uur helpen in de 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten. De vrijwilligers maken de vluchtelingen een beetje wegwijs, bieden een luisterend oor, helpen bij het klaarmaken van maaltijden en verlenen hulp. De Rode Kruisvrijwilligers werken in setjes van twee, waarbij telkens een EHBO’er gekoppeld wordt aan iemand die geen EHBO-diploma heeft.

Een van de vrijwilligers vertelt: “Vrijwilligers van de gemeente en het Rode Kruis werken samen om de beste hulp te kunnen bieden aan vluchtelingen. Dat varieert van pleisters plakken en keelsnoepjes uitdelen tot meer serieuze EHBO. Tussendoor trekken we gekke bekken met de kleine kinderen en oefenen we met de volwassenen hun net geleerde Nederlandse woorden. Ook horen we hun verhalen, als ze een luisterend oor nodig hebben. Ik ben blij dat ik, samen met alle andere vrijwilligers, op deze manier mijn steentje bij kan dragen aan het helpen van mensen in nood.”

We willen iedereen die zich aangemeld, alle mensen die zich de afgelopen dagen hebben ingezet en de mensen die de komende dagen hun steentje bijdragen enorm bedanken!

Mensen uit Leiden, Voorschoten en omgeving kunnen zich nog steeds aanmelden bij Ready2Help, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen mensen dan worden opgeroepen om zich op flexibele basis in te zetten voor een bepaalde taak.