Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Opnieuw vrijwilligers vluchtelingenopvang gevraagd
16 oktober 2015 |

Opnieuw vrijwilligers vluchtelingenopvang gevraagd

​​Donderdag 15 oktober is bekend geworden dat het COA de regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude) opnieuw benaderd heeft met het verzoek of de gemeenten crisisopvang kunnen bieden. In sporthal De Cuyl in Oegstgeest en sportcentrum De Klaverhal in Zoeterwoude is vanaf vrijdag nieuwe crisisopvang beschikbaar voor maximaal één week. De vluchtelingen uit Leiden vertrekken naar Oegstgeest en de vluchtelingen uit Voorschoten gaan naar Zoeterwoude. Via een online formulier worden vrijwilligers door het Rode Kruis opgeroepen om hun beschikbaarheid aan te geven voor nieuwe opvanglocaties.

De vluchtelingen die de afgelopen week in de 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten hebben doorgebracht, vertrekken in de loop van vrijdag 16 oktober. De crisisopvang in Leiden en Voorschoten komt hiermee na een week ten einde. De vluchtelingen uit Leiden vertrekken naar Oegstgeest en de vluchtelingen uit Voorschoten gaan naar Zoeterwoude. Ze kunnen daar terecht in sporthal De Cuyl (Oegstgeest) en sportcentrum De Klaverhal (Zoeterwoude). Een nieuwe groep vluchtelingen is op donderdag 15 oktober in sporthal De Tulp in Voorhout ondergebracht. Deze nieuwe locaties zijn beschikbaar voor maximaal 1 week.
Ook in deze nieuwe opvang zijn vrijwilligers nodig. De planning van deze vrijwilligers wordt geregeld vanuit de Rode Kruis afdeling Leiden. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via dit formulier. Het Rode Kruis Leiden is heel blij met alle hulp die tot nu toe aangeboden is en roept de ruim 2700 (!)  mensen die zich eerder deze week al aangemeld hadden, op om ook dit formulier in te vullen om hun beschikbaarheid aan te geven voor de nieuwe locaties.

De data van de diensten zijn van vrijdag 16 oktober tot en met vrijdag 23 oktober. In plaats van een 24-uurs bezetting wordt nu gewerkt met diensten van 09.00-17.00 uur. Per dienst zoekt het Rode Kruis 3 à 4 vrijwilligers. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunen van de vluchtelingen door middel van het beantwoorden van vragen en het inventariseren van medische zorg en ondersteuning daarbij. Het is niet nodig om vrijwilliger te zijn bij het Rode Kruis ​​​of in het bezit te zijn van een EHBO-diploma.