Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Genoeg vrijwilligers voor noodopvang vluchtelingen
17 oktober 2015 |

Genoeg vrijwilligers voor noodopvang vluchtelingen

​​​​​Opnieuw hebben wij vele reacties ontvangen van mensen die willen helpen bij de vluchtelingen opvang in Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorhout. 

In twee dagen hebben wij ruim 150 aanmeldingen ontvangen! Met deze, en de eerdere, reacties hebben we genoeg aanmeldingen ontvangen om alle benodigde diensten voor de noodopvang te vullen. De vrijwilligers komen in diensten van acht uur helpen in sporthal De Cuyl (Oegstgeest), sportcentrum De Klaverhal (Zoeterwoude) en De Tulp (Voorhout). De vrijwilligers ondersteunen de vluchtelingen door middel van het beantwoorden van vragen en het inventariseren van eerste hulp en ondersteuning daarbij.

Wij willen iedereen die zich heeft aangemeld, alle mensen die zich de afgelopen dagen hebben ingezet en de mensen die de komende dagen hun steentje bijdragen wederom enorm bedanken!

Mensen uit onze regio kunnen zich nog steeds blijven aanmelden bij Ready2Help​, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen mensen dan worden opgeroepen om zich op flexibele basis in te zetten voor een bepaalde taak. Zo werden afgelopen week Ready2help mensen ingezet bij het schoonmaken en opruimen van bedden in opvangcentra in Voorschoten en Leiden.

Houd verder deze website, onze Facebookpagina en twitterfeed in de gaten voor updates en nieuws!