Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Open Huis op zondag 24 april
15 april 2016 |

Open Huis op zondag 24 april

​​Op zondag 24 april organiseren we van 10:00 tot 15:00 een open huis! In en rond ons gebouw aan de Apollolaan worden allerlei activiteiten gehouden, zoals het tentoonstellen van historische ziekenwagens, een springkussen voor kinderen, een EHBO Speurtocht, leren reanimeren, een echte EHBO post en verschillende eerste hulp demonstraties. Ook wordt het gebouw open gesteld en is er koffie, thee, fris en popcorn!

​Live demonstraties
Wij nodigen ​iedereen uit om te komen kijken naar live demonstraties van hulpverlening. We zetten een calamiteit in scène en laten zien wat we doen: van EHBO'ers die als eerste ter plaatse zijn, tot loopteams met brancard en biketeams die bij evenementen in de stad ingezet worden. Het Rode Kruis Leiden e.o. laat hiermee zien dat je in tijden van nood nooit alleen staat, ook lokaal niet.


Neem een kijkje bij een hulppost
Naast deze demonstraties kunnen geïnteresseerden ook een kijkje nemen in een volledig ingerichte hulppost. Deze tent is ingericht zoals een hulppost er uit ziet tijdens evenementen waarbij het Rode Kruis Leiden ingezet wordt, zoals de Leiden marathon en de 3 oktober feesten. En bovendien kun je hier leren reanimeren. 

Speurtocht 
Ook aan de kleintjes is gedacht, door middel van een heuse speurtocht. Hierbij leren kinderen verschillende EHBO-vaardigheden en krijgen ze spelenderwijs te maken met respect en hulpbereidheid. En wie weet winnen ze wel een prijs!

Iedereen is welkom
We openen de deuren van ons gebouw aan de Apollolaan 1b voor een kijkje achter de schermen en een heuse tentoonstelling van historische ziekenwagens. De hele dag zijn vrijwilligers aanwezig die laten zien wat zij doen.  Het Rode Kruis Leiden e.o. bestaat uit ruim 200 vrijwilligers, zij zetten zich in voor verschillende activiteiten; van Eerste hulpverlening bij rampen of evenementen tot bevolkingszorg en zelfredzaamheid. 

Meer weten over onze afdeling? Kom naar de open dag op zondag 24 april​ en beleef mee waar lokale Rode Kruisvrijwilligers zich met hart en ziel inzetten! 
Of volg ons op Facebook en Twitter​Artikel delen?