Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Nieuwe voorzitter voor Rode Kruis Leiden
12 mei 2015 |

Nieuwe voorzitter voor Rode Kruis Leiden

​“Daar loop ik warm voor: Je belangeloos samen met anderen inzetten voor hen die onze hulp nodig hebben!”​

Het Rode Kruis Leiden e.o., is zeer verheugd met de komst van Henny Keereweer als nieuwe voorzitter. De 58-jarige Leidenaar heeft een schat aan bestuurlijke ervaring bij onder meer vrijwilligersorganisaties. Daarnaast is hij werkzaam als advocaat en mediator. Keereweer wil de zichtbaarheid van het Rode Kruis in en om Leiden verder vergroten. De focus ligt hierbij op het bieden van onvoorwaardelijke hulp aan mensen in onze regio; bij nood & evenementen, zelfredzaamheid en het vergroten van respect & hulpbereidheid. 

Netwerk & samenwerking
Keereweer heeft, mede door zijn verleden als actief lokaal politicus, veel bestuurlijke ervaring en een uitgebreid netwerk in de Leidse regio. De komende tijd zal hij zich richten op kennis maken en verbinding zoeken. Van EHBO verlening tijdens evenementen zoals de Marathon Leiden en Werfpop, de samenwerking met de Rode Kruis afdeling Voorschoten, de opzet van activiteiten rond Zelfredzaamheid en natuurlijk de Rode Kruis week. Van 14 tot en met 20 juni vindt dan de jaarlijkse collecteweek plaats. De opbrengst komt voor 100 % ten goede aan het werk van de Rode Kruis afdeling in Leiden. Tijdens de Rode Kruis week wordt ook een speciaal evenement georganiseerd met demonstraties in de binnenstad van Leiden met als thema ‘In tijden van nood staat niemand alleen’.

Keereweer: “Voor veel mensen is de aanwezigheid van het Rode Kruis bij evenementen en rampen vanzelfsprekend. Totdat je je realiseert dat deze organisatie bijna geheel gerund wordt door goed opgeleide vrijwilligers; jonge en oudere mensen, vrouwen en mannen die nog studeren, werken of al gepensioneerd zijn. In Leiden ligt dat aantal op ruim 180, in Nederland op 32.000 en wereldwijd maar liefst op 97 miljoen! Mensen die in hun vrije tijd ongelooflijk veel werk verzetten voor hen die dat nodig hebben. Soms met gevaar voor eigen leven. Maar het Rode Kruis doet nog veel meer. Zo proberen we samen met bewoners onveilige situaties in hun huis op te lossen en leren we mensen te helpen hun netwerk te gebruiken in geval van nood met de cursus ‘sterk door je netwerk’. En daar loop ik nou warm voor: Je belangeloos samen met anderen inzetten voor hen die onze hulp nodig hebben! Wat krijg je er voor terug? Waardering; tranen van geluk of opluchting; een goed gevoel en vrienden!” 

Het Rode Kruis Leiden
Het Rode Kruis Leiden e.o. bestaat uit ruim 180 vrijwilligers, zij bieden noodhulp, evenementenhulp en sociale hulp/zelfredzaamheid aan de inwoners van regio Leiden, Leiderdorp, Gelderswoude, Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Watering, Oude Ade, Oude Watering, Rijnsaterwoude, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Zoeterwoude. Vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden zetten zich in voor verschillende activiteiten; van Eerste hulpverlening bij rampen of evenementen zoals de Koningsspelen en de 3 Octoberviering tot bevolkingszorg en zelfredzaamheid. Meer weten over onze afdeling? Kijk dan op www.rodekruisleiden.nl of volg ons op Facebook en Twitter​!