Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Nieuw: liggend vervoer bij Rode Kruis Leiden e.o.
7 augustus 2013 |

Nieuw: liggend vervoer bij Rode Kruis Leiden e.o.

Sinds 1 juni verzorgt de afdeling Leiden en omstreken naast het rolstoelvervoer ook vervoer voor mensen die alleen liggend vervoerd kunnen worden. Dit vervoer vindt plaats in een speciale ambulance. Zo kunnen mensen die bedlegerig zijn of enkel liggend vervoerd kunnen worden, er toch even tussenuit. Om naar familie, of een speciale plaats of bestemming te gaan.

Het sociaal vervoer wordt uitgevoerd door 17 vrijwilligers op dit moment. Dit zijn chauffeurs en begeleiders, die allen beschikken over een EHBO-diploma en reanimatie vaardigheden. We rijden altijd met twee mensen op de bus zodat we ook een oogje vrij hebben voor onze gasten onder het rijden.

Er zijn wel enkele bijzondere voorwaarden verbonden aan het vervoer met de sociale ambulance: - De ambulance kan worden ingezet als de gebruikelijke mogelijkheden ontbreken en het om individueel en sociaal vervoer gaat. - Er zijn geen medische bezwaren voor het vervoer. - Voor eventuele medische vaardigheden (bijvoorbeeld sondevoeding, zuurstof, etc.) zorgt de aanvrager zelf voor een zorgverlener of een mantelzorger.

Voor de mogelijkheden, kosten of meer informatie over het liggend vervoer kunt u mailen met de coördinator Sociaal Vervoer Cor Kiers op vervoer@rodekruisleiden.nl of via het telefoonnummer van het Rode Kruis Leiden e.o.: 071- 531 37 05.