Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Meld je aan als collectant!
26 februari 2013 |

Meld je aan als collectant!

Leiden - De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 15 juni. Om tijdens deze week zoveel mogelijk mensen te bereiken hebben wij uw hulp nodig!

Wij zijn op zoek naar collectanten in Leiden, Leiderdorp, Hazerswoude Rijndijk, Hazerswoude-dorp en Roelofarendsveen. Het collecteren neemt gemiddeld slechts twee uur van uw tijd in beslag. Helpt u ook mee?

De opbrengst van de collecteweek komt 100% ten goede aan het werk van het Rode Kruis Leiden en omstreken. Met de opbrengst van de collecte kan het Rode Kruis Leiden e.o. directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Hierbij is te denken aan sociale hulp, eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten.

Door het organiseren van sociale activiteiten wil het Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. Het Rode Kruis Leiden e.o. biedt onder andere taallessen aan niet-Nederlandse vrouwen, naailessen, bijeenkomsten voor ouderen en vervoer aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen reizen. Ook leiden wij vrijwilligers op die tijdens evenementen in de regio als het Leids Ontzet, de Lakenfeesten en de Leiden Marathon ingezet worden om eerste hulp te verlenen. Dankzij de donaties heeft het Rode Kruis Leiden ook een biketeam opgericht. Dit is een groep enthousiaste EHBO-vrijwilligers die met hun mountainbikes op evenementen snel ter plaatse van het incident kunnen zijn.Help mee en meld u aan als collectant voor de jaarlijkse collecteweek door een e-mail te sturen naar collecte@rodekruisleiden.nl of middels het telefoonnummer: 071-531 37 05 (tijdens kantooruren: u kunt altijd een bericht inspreken, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug).

Dank alvast voor uw betrokkenheid!​​​​​​​​​​​​