Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Maar liefst € 30.000,- opgehaald voor Rode Kruis Leiden e.o.
11 juli 2015 |

Maar liefst € 30.000,- opgehaald voor Rode Kruis Leiden e.o.

​In de collecteweek van 14 tot en met 20 juni is in Leiden en omstreken een recordbedrag opgehaald van maar liefst € 30.000,-. Wij bedanken alle gulle gevers én alle collectanten. Zonder jullie fantastische inzet was dit niet mogelijk geweest.

​Na het tellen van al het geld – met een gewicht van meer dan 200 kilo – bleek dat een enorm mooi bedrag is opgehaald. Meer dan 300 collectanten gingen dit jaar voor het Rode Kruis Leiden langs de deuren. Naast Leiden werd er ook gecollecteerd in Roelofarendsveen, Leiderdorp, Zoeterwoude, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Leimuiden.

 

Opbrengst volledig naar onze eigen activiteiten
Bij de start van de collecte, op zondag 14 juni organiseerden we een dag vol EHBO demonstraties in het centrum van Leiden. Hiermee gaven we een kijkje in de keuken van de activiteiten van het Leidse Rode Kruis. Dit mooie bedrag maakt het mogelijk om de komende tijd weer activiteiten te kunnen organiseren voor mensen uit Leiden en omgeving. Met de opbrengst van de collecte kunnen we directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Onze vrijwilligers zetten zich in voor verschillende activiteiten; van eerste hulpverlening bij rampen of evenementen zoals de Koningsspelen en de 3 Oktoberviering tot bevolkingszorg en zelfredzaamheid.

Hartelijk bedankt!