Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Leidse hulpbehoevenden weer op vakantie!
26 mei 2014 |

Leidse hulpbehoevenden weer op vakantie!

​​​Van 26 tot en met 30 mei is het weer zover: de jaarlijkse ‘Leidse week’ op vakantieschip J. Henry Dunant. Ruim 50 enthousiaste en betrokken vrijwilligers uit de Leidse regio gaan samen met 60 gasten aan boord van het schip van het Rode Kruis, om een week lang te varen en samen een onvergetelijke week beleven.

​​Het Nederlandse Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen.
fotograaf: Ben Leeuwen

Op de prachtige vakantielocaties hoeven de gasten zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En gasten kunnen bij ons altijd samen met partner, vriend, vriendin of familielid boeken. Naast zorghotels kent het Rode Kruis ook het J. Henry Dunant vakantieschip. De accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen zoals hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook als mensen zware of specialistische zorg nodig hebben, zijn ze van harte welkom. 

Natuurlijk zijn er bemanningsleden aan boord, maar het schip wordt een week lang gerund door vrijwilligers uit de Leidse regio. De vrijwilligers zijn ingedeeld in teams die allemaal hun eigen taken hebben: verpleegkundigen, nachtploeg, barploeg, keukenploeg en afwas- & restaurantploeg. 

Het verzorgen van bijzondere vakanties is een van de activiteiten van de afdeling van het Rode Kruis in Leiden e.o. In deze regio zijn 160 vrijwilligers actief op het gebied van noodhulp, sociale hulp en evenementenhulp. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten, is de opbrengst van de aankomende Rode Kruis collecteweek erg belangrijk.  Daarom wordt ook dit jaar weer van 15 tot en met 21 juni gecollecteerd voor het Rode Kruis. De opbrengst komt 100% ten goede aan het werk van de Rode Kruis afdeling in Leiden.