Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Kom naar onze DemoDag op zondag 14 juni
10 juni 2015 |

Kom naar onze DemoDag op zondag 14 juni

​​Het Rode Kruis Leiden e.o. houdt zondag 14 juni een dag vol EHBO demonstraties in het centrum van Leiden. Dit is ook de start van de Rode Kruis collecteweek in Leiden en omgeving.

Tijdens de DemoDag krijg je een kijkje in de keuken van de activiteiten van het Leidse Rode Kruis. Vrijwilligers laten zien wat we doen bij een calamiteit door live demonstraties te geven met als thema “in tijden van nood sta je nooit alleen”. Zoals René van der Wilde, organisator van deze dag zegt: “Het is belangrijk om te laten zien dat het Rode Kruis er voor iedereen is die hulp nodig heeft, in noodsituaties maar ook tijdens lokale Leidse evenementen.”


Live demonstraties
Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken naar onze live demonstraties in de Haarlemmerstraat, rondom de Hartebrugkerk. We zetten een calamiteit in scène en laten zien hoe we te werk gaan: van EHBO'ers die als eerste ter plaatse zijn, tot loopteams met brancard en biketeams die ook bij evenementen in de stad worden ingezet. Het Rode Kruis Leiden wil hiermee laten zien dat wij je belangeloos helpen in tijden van nood, ook in de Leidse regio. De demonstraties vinden op ieder heel uur plaats, van 12.00 tot 15.00.

Hulppost bezoeken
Naast de demonstraties kun je ook een volledig ingerichte hulppost bekijken.
Deze tent is ingericht zoals een echte Rode Kruis hulppost tijdens onze inzet bij bijvoorbeeld de Leiden Marathon of de 3 Oktoberviering. Ve​​rder kun je ook meer informatie krijgen o​ver het Rode Kruis Leiden. Daarnaast is de Leidse Studentendesk van het Rode Kruis aanwezig. Zij laten je proeven uit een voedselpakket dat het Rode Kruis uitdeelt tijdens noodhulpverlening. 

Start collecteweek
De Demodag is ook de aftrap van de collecteweek van het Rode Kruis Leiden, Met de opbrengst van de collecte bieden wij directe hulp aan mensen die het hard nodig hebben. Meer dan 300 collectanten gaan van 14 tot en met 20 juni voor het Rode Kruis Leiden langs de deuren. Er wordt gecollecteerd in Leiden, Roelofarendsveen, Leiderdorp, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn en Leimuiden. De opbrengst van de collecte komt volledig ten goede aan het werk van onze afdeling !