Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Rode Kruis Leiden e.o. zoekt vrijwilligers voor noodopvang in Leiden en Voorschoten
10 oktober 2015 |

Rode Kruis Leiden e.o. zoekt vrijwilligers voor noodopvang in Leiden en Voorschoten

Het district Hollands Midden en de lokale afdeling Leiden e.o. van het Rode Kruis zijn betrokken bij de vluchtelingenopvang bij de noodlocaties in Leiden (3 octoberhal) en Voorschoten (de Vliethorst). Hiervoor zijn wij dringend op zoek naar mensen die willen helpen!​

Het Rode Kruis Leiden e.o. is op zoek naar mensen die willen helpen bij de opvanglocaties in Leiden en Voorschoten. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunen van de vluchtelingen door middel van het uitdelen van eten, koffie, het beantwoorden van vragen en het inventariseren van medische zorg en ondersteuning daarbij. Het is niet nodig om vrijwilliger te zijn bij het Rode Kruis ​​​of in het bezit te zijn van een EHBO-diploma. 

Op dit moment is er een tekort aan vrijwilligers en wij zijn met spoed op zoek naar mensen uit de omgeving die diensten zouden willen draaien. De dienst-uren zijn: 07:00 - 15:00 uur, 15:00 - 23:00 uur en 23:00 - 07:00 uur. 

Het gaat om de periode van vandaag tot zaterdag 17 oktober. Laat dus snel weten of je wil komen helpen, door een mail te sturen aan c.kiers@rodekruisleiden.nl. Vermeld daarbij je naam en  telefoonnummer, welke locatie je voorkeur heeft en wanneer je kan helpen.