Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Rode Kruis Leiden e.o. helpt bij vluchtelingenopvang
9 oktober 2015 |

Rode Kruis Leiden e.o. helpt bij vluchtelingenopvang

​​​​​De stroom aan vluchtelingen heeft met honderden mensen per dag ook Nederland bereikt. Sommige vluchtelingen komen hier alleen, anderen met hun gezin, velen hebben niets meer. Het Nederlandse Rode Kruis doet er alles aan om deze mensen in nood te helpen. 

Crisisopvang in Leiden en Voorschoten
Op 9 oktober is bekend geworden dat Voorschoten en Leiden gehoor hebben gegeven aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om crisisopvang te bieden aan nieuwe vluchtelingen. Het Rode Kruis Leiden e.o. is daarom gevraagd voor extra hulp bij de inrichting van de noodlocaties in Leiden (3 octoberhal) en Voorschoten (de Vliethorst). Er zijn EHBO-posten bij de opvanglocaties, vrijwilligers opvang en verzorging en begeleiding van vluchtelingen.

Wat kunnen bewoners uit Voorschoten en Leiden doen
Mensen uit Voorschoten en Leiden die hun steentje bij willen dragen kunnen terecht op de website hulpvoorvluchtelingen.nl. Er is een mogelijkheid om op verschillende manieren te helpen, bijvoorbeeld door een actie te organiseren of door vrijwilligerswerk te doen. Of zich aanmelden bij Ready2Help, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Afhankelijk van de hulpvraag daar ontvang je verschillende soorten oproepen. Je wordt dan gevraagd je op flexibele basis in te zetten voor een bepaalde taak. Vraag ook vrienden, bekenden en buren om zich aan te melden bij het Ready2Help netwerk. Elk paar handen dat kan helpen is er een en is hard nodig!​