Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Het is weer druk op de Apollolaan
1 oktober 2013 |

Het is weer druk op de Apollolaan

Naailessen, taallessen, vervoer, gezellige bijeenkomsten… het Rode Kruis Leiden doet veel aan sociale hulp. Na de zomervakantie zijn alle sociale activiteiten weer van start gegaan.

Elke vrijdagochtend kunnen dames hun creativiteit achter de naaimachine kwijt .Op maandagochtend schuiven dames op de Apollolaan aan voor de taallessen. Daarnaast vindt twee keer per maand een soos plaats; een gezellige bijeenkomst waar een spelletje kan worden gespeeld en een praatje wordt gemaakt.

Ieder jaar geven de dames van de naailes een modeshow als afsluiter van dat seizoen. Zo ook dit jaar. Elke dame droeg haar eigen creatie om aan elkaar te laten zien wat voor kleding zij afgelopen periode hebben gemaakt. De zomer vloog voorbij en op  dinsdag 3 september kwamen de vrijwilligers van alle sociale activiteiten bij elkaar om weer energie op te doen voor het nieuwe seizoen. Dit is de jaarlijkse gelegenheid waarbij alle dames van de taallessen, van de naailessen en van de sozen elkaar spreken en ervaringen uitwisselen.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de activiteiten voor het komende jaar besproken.

Wil je meer weten over wat het Rode Kruis Leiden e.o. doet aan sociale hulp? Lees het hier. Enthousiast geworden? Heb je zin om met slechts een paar uur van jouw tijd aan de slag te gaan als vrijwilliger? Stuur een mailtje naar vrijwilligersmanagement@rodekruisleiden.nl en kom erachter wat alle mogelijkheden bij het Rode Kruis Leiden zijn.