Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Lever herenkleding in kleine maten in voor vluchtelingen
24 januari 2016 |

Lever herenkleding in kleine maten in voor vluchtelingen

Het Rode Kruis heeft een groot tekort aan kleding in kleine herenmaten. Vluchtelingen hebben daardoor regelmatig té grote kleren aan. “Zeker nu het kouder wordt is het belangrijk dat mensen zich met goed passende kleding hiertegen kunnen beschermen”, zegt Suzanne Laszlo, manager hulpverlening van het Rode Kruis. Het Rode Kruis Leiden e.o. roept daarom op om herenkleding in kleine maten in te leveren bij de verzamelpunten in Leiden en Voorschoten.

“Vaak hebben vluchtelingen bij aankomst in ons land enkel de kleren die ze al dragen. Het Rode Kruis geeft hen daarom meer kleding. Nederlanders hebben al veel spullen naar de Welkom Winkels gebracht. Vooral dames-, kinder- en herenkleding in grote maten zijn gedoneerd. Hier zijn wij en de vluchtelingen erg dankbaar voor”, concludeert Laszlo. 

Herenschoenen en winterjassen
Het Rode Kruis heeft op dit moment te maken met een structureel tekort aan passende kleding voor een groot deel van de doelgroep, namelijk de kleine herenmaten. Men zoekt nu specifiek naar kleding in grote jongensmaten (vanaf 164) en kleine mannenmaten (M en S), stevige herenschoenen /sportschoenen (maat 37 tot maat 42), sokken (maat S en M), nieuw ondergoed (maat S en M), winterjassen (maten 164, S en M), broeken (maat S en M) en truien (maat S en M). 

Inleveren in Leiden en Voorschoten
De kleren en schoenen kunnen zaterdag 30 januari a.s. worden ingeleverd bij het Rode Kruis Leiden e.o. aan de Apollolaan 1B, tussen 10.00 uur en 15.00 uur en vrijdag 29 januari bij de Rode Kruis Rommelmarkt aan de Prof. Einsteinlaan te Voorschoten, tussen 10.00 en 12.00 uur.