Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Zorgen over minder EHBO'ers
14 september 2016 |

Zorgen over minder EHBO'ers

​Vorige week werd bekend dat het Rode Kruis zich zorgen maakt over het gebrek aan animo om een EHBO-cursus te volgen. Nog maar 3,1 procent van de Nederlanders heeft een geldig diploma. Uit onderzoek in opdracht van het Rode Kruis blijkt onder meer dat veel mensen een EHBO-cursus te ingewikkeld, te intensief en te duur vinden. En veel mensen die het papiertje al hebben gehaald, doen geen vervolgcursus waardoor ze geen actuele kennis hebben.

In Leiden e.o. ook vrijwilligers nodig
Ook wij herkennen ons in deze cijfers. Al draaien wij het liever om: “Er zijn bij onze afdeling veel hulpverleners actief, waar wij ontzettend blij mee zijn. Door de vele activiteiten in onze regio waar evenementenhulpverlening gewenst is, kunnen we wel altijd extra vrijwilligers gebruiken. Wij moeten vaak een beroep doen op een selecte groep van vrijwilligers.”, aldus vrijwilligster Renske. Voor de evenementenhulpverlening hebben we hulpverleners nodig met een geldig EHBO-certificaat of medische achtergrond. De EHBO’ers helpen mensen met kleine bloedingen, kneuzingen, schaaf- of snijwonden en onwel wording, onder meer ook bij de aankomende 3 oktoberfeesten.  


Weet wat je moet doen
Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen in het geval van nood. Daarom bieden we ook dit najaar weer een EHBO-cursus aan. “We hopen dat deze landelijke oproep ook in onze regio weer mensen aan het denken zet. In het najaar begint weer een nieuwe EHBO-cursus in ons gebouw aan de Appollolaan in Leiden. Op 29 september organiseren we een informatieavond voor mensen die geïnteresseerd zijn in een EHBO-cursus of ander vrijwilligerswerk.”

Kom langs bij het Rode Kruis in Leiden
Kom naar onze inspirerende informatieavond voor alle belangstellenden en mensen die vrijwilliger willen worden. De avond wordt gehouden op donderdag 29 september, van 19.30 tot ca. 21.30 op het kantoor op de Apollolaan 1b in Leiden. Meer informatie en aanmelden kan hier​.


Artikel delen?