Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Demodag in Voorschoten
7 september 2016 |

Demodag in Voorschoten

​​

Op zaterdag 10 september organiseren we van 10.00 – 16.00 uur een Demodag! We zijn aanwezig zijn op de Vrijwilligersmarkt in Voorschoten, al jaren deel uitmakend van het Weekend van Voorschoten.
 
Op deze dag kan men kennismaken met de activiteiten van het lokale Rode Kruis. Zo worden er bijvoorbeeld demonstraties gegeven door hulpverleners, kan men zelf oefenen op reanimatieapparatuur en zijn veel vrijwilligers aanwezig om informatie te geven over het werk van het Rode Kruis in Voorschoten, Leiden en omgeving. We zijn aanwezig met een tent, die is ingericht zoals een hulppost er uitziet bij evenementen waar het Rode Kruis wordt ingezet, zoals bijvoorbeeld de Leiden Marathon en de 3 oktober feesten.
 
Iedereen is welkom
De hele dag zijn vrijwilligers aanwezig die laten zien wat zij doen.  Het Rode Kruis Leiden e.o. bestaat uit ruim 200 vrijwilligers, zij zetten zich in voor verschillende activiteiten; van Eerste hulpverlening bij rampen of evenementen tot bevolkingszorg en zelfredzaamheid.
 
Meer weten over onze afdeling? Kom naar de open dag en beleef mee waar lokale Rode Kruisvrijwilligers zich met hart en ziel inzetten. ​

Artikel delen?