Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Bikers komen samen op biketeamdag in Hulst
19 februari 2013 |

Bikers komen samen op biketeamdag in Hulst

Zaterdag 2 februari organiseerde de afdeling van het Rode Kruis Hulst uit Zeeland de eerste nationale biketeam dag. Vanuit het hele land kwamen 32 bikers bij elkaar, waaronder twee bikers uit het Leidse Biketeam! En wat doen bikers? Fietsen natuurlijk! Dus na een welkomstwoord van de burgermeester snel naar buiten voor een rondrit over de Vestigingswallen van Hulst en zelfs even de grens over BelgiĆ« in.  
 
Na deze opwarmingsrondrit was het tijd voor de lunch in het afdelingsgebouw waar de bikers bijgepraat werden over de nieuwe bikekleding die op dit moment wordt ontwikkeld. Hierna had het team Integrale Beroeps Technieken van de politie Hulst een aantal technische oefeningen opgezet om de coƶrdinatie met de fiets te verbeteren.
 
Ook werd de remvaardigheid getest, wat vooral in een drukke omgeving van belang is. Tenslotte gaf de politie ook tips hoe de bikers met geweld en agressie om kunnen gaan.
 
 
De dag werd afgesloten met verschillende casussen in de binnenstad, uiteenlopend van een valpartij tot een reanimatie. Het team wat hulp bood, werd per portofoon in kennis gesteld en naar de desbetreffende casus gestuurd. Onderweg kwamen ze nog enkele obstakels tegen, bijvoorbeeld een trap waar ze met de fiets van af moesten. Wanneer ze bij de slachtoffers aangekomen waren, moesten ze de eerste hulp verlenen. 
 
Op een erg korte hagelbui na, was het een heerlijke dag om buiten te oefenen. Het was een zeer geslaagde dag en deze zal ook zeker herhaald worden! De bikers van het Rode Kruis Leiden hebben genoten en kijken ernaar uit om weer bij een evenement ingezet te worden.