Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel 3FM Serious Request Leiden loopt voor 3FM Serious Request
5 december 2011 |

Leiden loopt voor 3FM Serious Request

Leiden loopt voor 3FM Serious Request
Start en finish op de Steenschuur
 
Leiden, 29 november 2011 – Leiden komt op zaterdag 24 december in beweging voor 3FM Serious Request. Door hard te lopen of te wandelen voor de sponsoractie Meters voor mama’s kan jong en oud geld inzamelen voor het Rode Kruis. De loopronde in Leiden is 1300 meter en start en finisht bij het Kamerlingh Onnes gebouw van de Universiteit Leiden. Lopers kunnen tusen 08.00 en 12.00 uur zoveel ronden op hun naam zetten als gewenst. Elke meter telt! Om deel te kunnen nemen is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via www.metersvoormamas.nl. Organisator Zilveren Kruis Achmea zet zich met de loopactie, die plaatsvindt van 18 t/m 24 december in voor 3FM Serious Request.

De Meters voor mama’s-estafette vindt plaats van 18 tot en met 24 december, de actieweek van 3FM Serious Request. De estafette start in Leiden en gaat via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam weer terug naar het Glazen Huis in Leiden. De steden worden aan elkaar verbonden door een nachtloop en duurt daardoor 6 x 24 uur. In de nacht wordt gelopen door teams van zeer geoefende lopers. De estafette overdag is geschikt voor iedereen (vanaf vier jaar) met weinig of veel conditie. Deelnemers kunnen geld inzamelen door zich te laten sponsoren door familie en vrienden. De inschrijving en de werving van sponsors verlopen via www.metersvoormamas.nl.
 
Loop ook mee op 24 december
De landelijke stedenestafette start in Leiden op 18 december. Na een stedentocht door Nederland, keert de estafette in de ochtend van 24 december terug in Leiden, waar iedereen kan deelnemen aan de actie. De stadsloop in Leiden begint om 08.00 en eindigt om 12.00 uur bij het Kamerlingh Onnes gebouw van de Universiteit Leiden op de Steenschuur 25. Om deel te nemen, is het van belang om ingeschreven te zijn via de website. Met deze stadsloop in Leiden komt een einde aan de 6 x 24 uur durende stedenestafette voor het goede doel.
 
Zilveren Kruis Achmea is hoofdpartner van 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 tot en met 24 december op de Beestenmarkt in Leiden. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor moeders die geraakt zijn door oorlog.
 
Zilveren Kruis zet zich in voor de bevordering van de gezondheid onder de Nederlandse bevolking. De totale opbrengst van de Meters voor mama’s-actie gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis.