Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel 3FM Serious Request Kom in Actie Site
8 november 2011 |

Kom in Actie Site

Elk jaar krijgt 3FM Serious Request steun door initiatieven van mensen in het land. Particulieren, bedrijven, scholen, sportverenigingen maken zich sterk voor de stille ramp die centraal staat door zelf in actie te komen. Iedereen die daarvoor een plan heeft, kan zich aanmelden via 3fm.nl/kominactie. Daar kan je ook een promotiepakket voor jouw actie aanvragen. 3FM stuurt op de leukste initiatieven een radio of tv ploeg af.

Kom-In-Actie-site
Op de Kom-In-Actie-site maak je een profiel aan, waar je de actie beschrijft en eventueel vorm geeft met blogs, foto’s en films. Je kunt jouw actie onder de aandacht brengen via social media. Op de Kom-In-Actie-site kunnen familie en vrienden veilig geld doneren. Alle opbrengsten gaan naar 3FM Serious Request.
 
Help een moeder, red een gezin
3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van moeders geraakt door oorlog. De nood van deze moeders is onzichtbaar te midden van geweld en conflicten. Deze vrouwen functioneren op de achtergrond, moeten vaak vluchten en strijden voor de veiligheid, inkomen, zorg, opvoeding en gezondheid van het gezin.
Tijdens conflicten zijn moeders de stille kracht van een gezin. Wanneer haar iets overkomt, dan raakt het hele gezin ontwricht. Help een moeder, red een gezin!
Het Rode Kruis helpt deze moeders met onderdak, water, voedsel en medische hulp. Maar ook met het terugvinden van familie en het verdienen van een eigen inkomen. 3FM en het Rode Kruis willen samen met jou zoveel mogelijk moeders en hun gezin een betere toekomst bieden. This one’s for Mama!

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. Het Glazen Huis staat dit jaar in Leiden.