Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel 3FM Serious Request Bekendmaking dj's
16 november 2011 |

Bekendmaking dj's

Timur, Gerard en Coen in het Glazen Huis
De 3FM-DJ’s Timur Perlin, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich voor de achtste editie van 3FM Serious Request opsluiten in het Glazen Huis. Dat heeft radio 3FM maandag bekend gemaakt. 3FM Serious Request is van 18 december tot en met 24 december op de Beestenmarkt in Leiden.
Tijdens hun verblijf hebben de drie DJ’s maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. Een stille ramp die wereldwijd meer dan 10 miljoen vrouwen treft.
 
Moeders
De moeder die vechten tegen de gevolgen van oorlog zijn nergens in beeld. Ze moeten zich staande houden wanneer alles om hen heen instort. Vaak is hun man door het geweld omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. De moeder is opeens kostwinner en moet in haar eentje zorgen voor een veilig onderkomen, eten en medicijnen voor haar gezin.  
 
Rode Kruis
Het Rode Kruis helpt deze moeders met onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden. Een moeder is de stille kracht van een gezin, maar in oorlog redt ze het niet alleen. En haar kinderen redden het niet zonder haar kracht. Help je een moeder dan red je een heel gezin.