Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Krimpenerwaard Actueel Nieuws Nieuwe Bikes Rode Kruis Krimpenerwaard
19 februari 2015 |

Nieuwe Bikes Rode Kruis Krimpenerwaard

Bikes Rode Kruis.jpg
Foto Adri Verhoeven, Het Kontakt

​​Met het bezit van twee splinternieuwe mountainbikes wordt de slagkracht van het Rode Kruis Krimpenerwaard vergroot.

De hulpinstantie gaat bikers inzetten tijdens evenementen om sneller op de plaats van bestemming te kunnen zijn. Het Rode Kruis begeleidt vooral wandeltochten en evenementen…

Donderdagmorgen 19 februari werden twee fietsen door Tweewielerservice Wim den Haak uit Schoonhoven officieel overgedragen aan Martin van Duin, voorzitter van het Rode Kruis Krimpenerwaard. Het Rode Kruis kan rekenen op service van de fietsenmaker en stalt de terreinfietsen bij de Gemiva.

De instantie beschikt inmiddels over een gecertificeerd bikersteam, dat bestaat uit Aart Janse, José van der Hek, Rinus Hollermann en Marc Schippers. Ze zijn getraind en opgeleid door hun collega’s van de marechaussee, die al enkele jaren gebruik maken van snelle, wendbare fietsen. “Je moet wel even oefenen om behendig langs toeschouwers of deelnemers te kunnen manoeuvreren”, gaf Hollermann toe. “We hebben veel baat gehad bij de cursus.”

AED De bikers van het Rode Kruis zijn in het bezit van het diploma Eerste Hulpverlener en kunnen een AED (Automatische Externe Defibrillator) bedienen bij een hartstilstand. Het viertal is speciaal uitgerust voor hulpverlening tijdens evenementen. De bikers zijn voorzien van tassen, mét Rode Kruis-logo, waarin de basisuitrusting is opgenomen.

Als ondersteuning van dit bikersteam heeft het Rode Kruis Krimpenerwaard het voornemen ook nog een bus aan te schaffen. Geïnteresseerd om ook biker te worden? Neem dan contact op met rodekruis.krimpenerwaard@xs4all.nl!​