Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Krimpenerwaard Actueel Nieuws Bike Team
18 oktober 2014 |

Bike Team

​Mountainbikes
De mountainbikes zijn speciaal uitgerust voor evenementenhulpverlening. Ze zijn geleverd door een speciaalzaak en van uitstekende kwaliteit. De bikes zijn voorzien van fietstassen, waarin de basisuitrusting van de hulpverlening is opgenomen, inclusief een AED. De tassen zijn voorzien van het Rode Kruis logo. Voor omstanders is het meteen duidelijk dat zij met Rode Kruis hulpverleners te maken hebben. De bikers zijn hiermee volledig voorzien van alle materialen die nodig zijn voor een adequate hulpverlening. Het Rode Kruis afdeling Krimpenerwaard​ zorgt naast kwalitatief hoogwaardige fietsen ook voor aanvullend goed materiaal, zoals:
• goede en herkenbare fietskleding;
• helmen;
• regenkleding, etc.
Bike Team Rode Kruis Schoonhoven eo.jpg​​
De inzet
Het team kan worden ingezet bij evenementen die plaatsvinden op meerdere plekken  in het verzorgingsgebied. Ook bij een evenement dat een groot gebied bestrijkt of dat erg druk bezocht wordt, kan de inzet van het bike team zinvol zijn. Het voordeel van het inzetten van een bike team ligt vooral in de snelheid waarmee de hulpverlener ter plekke kan zijn. Daarnaast kan een groter gebied bestreken worden dan wanneer er alleen hulpverleners te voet zijn.  

De medewerking van anderen
De bikes zijn geleverd door de fietsspeciaalzaak Rings, Goirle. Door Tweewielerservice Wim den Haak in Schoonhoven zijn de bikes gebruiksklaar gemaakt en zij zorgen​ tevens voor de service en het onderhoud.