Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Wat kunt u doen Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in de Kop van Overijssel zijn veel vrijwilligers actief. Zij verlenen hulp in de regio en worden daarbij ondersteund door een beroepsapparaat. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp: de zorg en welzijnsactiviteiten en door bevorderen van respect in de samenleving en door middel van noodhulp; de rampenhulpverlening en de Eerste Hulp inzetten bij evenementen. 

Waarom word je vrijwilliger?

De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.

Wat kun je doen bij het Rode Kruis Kop van Overijssel?

Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren. Hieronder een paar voorbeelden.

-    Vrijwilliger Sociale activiteiten
-    Vakantiebegeleider op één van de vakanties
-    Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
-    Rampenhulpverlener
 
Kijk voor het actuele aanbod van vacatures op onze vacaturesite
 
JM_klein.jpg

Voorafgaand

Wil je graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Kop van Overijssel? Dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking. Waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen.
 
Wanneer je als vrijwilliger voor ons gaat werken dan word je ook uitgenodigd voor een introductiecursus: 'Vrijwilliger en (n)u' .Op deze bijeenkomst wordt verteld waar het Rode Kruis en de afdeling Kop van Overijssel voor staan en leer je andere nieuwe vrijwilligers kennen.

Meer informatie

Wil jij vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Kop van Overijssel, bekijk dan onze vacatures of maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past. Neem daarvoor contact op met vrijwilligers@rodekruis-kopvanoverjissel.nl.
 
Je kunt ook nog onze brochure lezen voor nog meer informatie over wat wij doen in onze omgeving.