Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Wat kunt u doen Steun Rode Kruis Kop van Overijssel

Steun Rode Kruis Kop van Overijssel

Voor bedrijven en particulieren zijn er verschillende mogelijkheden om ons te steunen. Zo kunt u als bedrijf één van onze projecten sponsoren. Als particulier kunt u donateur worden, een gift geven tijdens de collecteweek of vrijwilliger worden voor het Rode Kruis Kop van Overijssel.

Informatie voor bedrijven

Wilt u meer informatie hoe u ons als bedrijf kan steunen? Neem dan contact op met info@rodekruis-kopvanoverijssel.nl  

Particulieren

Donateur/lid
Als donateur van het Rode Kruis schenkt u maandelijks een vast bedrag. Tevens kunt u er voor kiezen om ieder kwartaal ons magazine te ontvangen om op de hoogte te blijven van onze acties. Zo weet u exact wat er met uw gift gebeurt. Wilt u inspraak hebben in onze algemene ledenvergadering, dan kunt u ervoor kiezen lid te worden. De aanmelding verloopt via de landelijke organisatie van het Rode Kruis. Bent u woonachtig in de Kop van Overijssel dan steunt u met uw donatie automatisch onze afdeling.

Vrijwilliger

Er zijn een heleboel taken die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Rode Kruis Kop van Overijssel. Zoals vrijwilliger Eerste Hulpverlener of vrijwilliger bij sociale activiteiten. Actuele vacatures vind je hier of maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past.

Collecteweek

De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt ieder jaar plaats in de maand juni. Er wordt jaarlijks weer een heleboel geld opgehaald. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de collectanten.
In 2011 valt de collecteweek van 19 juni tot en met 25 juni. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collectanten.

Legaten

Het Nederlandse Rode Kruis is net als andere Goede Doelen mede afhankelijk van inkomsten uit nalatenschappen. Daarom zijn we ook blij met het feit dat de overheid het schenken aan Goede Doelen stimuleert met onder meer een gunstige successieregeling. Kijk voor praktische algemene informatie op www.nalaten.nl
 
Ook het Rode Kruis geeft informatie over nalaten en testamenten. Voor meer informatie, klikt u hier.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Rode Kruis Kop van Overijssel: ​038-3866331 of per e-mail info@rodekruis-kopvanoverijssel.nl.