Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Wat kunt u doen Anders helpen

Anders helpen

Stuur een kaartje

Vanaf nu hoeft u nooit meer naar de boekhandel, het postkantoor en de brievenbus. U maakt uw kaarten eenvoudig in vier stappen via www.goededoelenkaartje.nl! U maakt via deze website échte kaarten en kiest zelf wanneer de kaarten worden bezorgd. Door je kaarten te versturen via www.goededoelenkaartje.nl steun je automatisch het goede doel Natuurlijk waarderen we het zeer als u op deze manier het Nederlandse Rode Kruis steunt!

Doe mee met de Postcodeloterij

Meedoen met de Postcode Loterij kan al vanaf € 9,50 per lot per trekking. Hiermee maakt u kans op de PostcodeKanjer en honderdduizenden andere prijzen. Tegelijkertijd ondersteunt u het Nederlandse Rode Kruis en 52 andere goede doelen. Uw deelname helpt! Kijk voor meer informatie op de website van de Postcode Loterij.

GoodGames

Bij GoodGames kunt u niet alleen leuke spelletjes spelen, u kunt er ook het Nederlandse Rode Kruis mee steunen. Als u zich registreert op GoodGames, kiest u een goed doel waarvoor u speelt. Door het spelen van spelletjes verzamelt u Goodies. En die Goodies gaan maandelijks naar het gekozen goede doel. Natuurlijk waarderen we het zeer als u met uw Goodies het Nederlandse Rode Kruis steunt!

Uw gouden kroon is goud waard

Uw bezoekje aan de tandarts hoeft niet alleen geld te kosten, het kan ook geld opleveren! Heeft u een gouden kroon en dient deze vervangen te worden? Vraag dan aan uw tandarts uw gouden kroon te doneren aan het Rode Kruis. Na verwijdering is het oude goud of ander edelmetaal voor u bijna niets meer waard, maar voor de meest kwetsbare mensen in de wereld is dit goud zeer waardevol. Onze partner Elephant Dental zamelt voor ons de gouden kronen in om ze vervolgens te recyclen. Het Nederlandse Rode Kruis kan met de waarde hiervan vele projecten financieren. Uw schenking gaat ten goede van bijvoorbeeld HIV en AIDS projecten in ontwikkelingslanden.
 
Geef bij uw tandarts aan dat u uw gebitsgoud wilt doneren aan het Nederlandse Rode Kruis. Uw gouden kroon is voor een ander ook echt goud waard!
Red Cross Game (Engelstalig)
In dit online spel bent u de baas van het Rode Kruis basiskamp. Uw beslissingen kunnen levens redden! ERU is een simulatiespel, gemaakt met behulp van Rode Kruis-specialisten. Door het spelen van dit spel leert u wat het Rode Kruis allemaal doet. Dit online spel is gratis. Als u de volledige versie aanschaft, kunt u 11 missies spelen én  met uw aankoop steunt uw het Rode kruis. Speel het hier!