Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kop van Overijssel Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Door het organiseren van Sociale Hulp wil het Nederlandse Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. Deze hulp kan heel uiteenlopend zijn. Van een wekelijks gesprek, een stukje lopen of samen in een groep handwerken. Afhankelijk van de situatie, en de aanvraag die bij ons binnenkomt, wordt gekeken welke hulp wij kunnen bieden.

Uiteraard speelt geloof, geslacht, leeftijd, nationaliteit, etc. geen enkele rol. Dat maakt dit werk dan ook juist zo boeiend. Het is elke keer weer een uitdaging om maatwerk te kunnen leveren. We zullen er alles aan doen om het juiste maatje te vinden bij de aanvrager/aanvraagster. Wanneer er over en weer de bekende “klik” is, ontstaat er vaak een warme vriendschap en dat is de basis voor verbondenheid met die ander.

Bij Sociale Hulp, denken we al heel snel aan Sociale Activiteiten, en binnen Steenwijkerland zijn er diverse afdelingen zeer actief - bijna fanatiek - wekelijks aan het “werk”.

Een grote groep trouwe vrijwilligers, verzorgt en bezorgt al jarenlang de ouderen in deze regio ééns in de week een geweldige middag. Daarom wil zo’n middag dan nog wel eens wat uitlopen... (maar dat hoeft natuurlijk niet).

In Steenwijkerland (kop van Overijssel) zijn er op dit moment 5 groepen waar Sociale Activiteiten verzorgd worden:

•  Verzorgingshuis Nijenstede 
   Johannes Bogermanstraat 1 8331GZ te Steenwijk
   op maandagmiddag van 2 tot 4. Inzet: 2 dames.
•  Dienstencentrum Oldemarkt
   De Weeren 1, 8375 CD Oldemarkt te Oldemarkt
   op de 2de en 4de dinsdag van de maand. Van 2 tot 4 uur. Inzet: 4 dames.
•  Multi-functioneel centrum Hoogthij
   Oldemarktseweg 117, 8341SC Steenwijkerwold
   op dinsdag van 2 tot 4 uur. Inzet: 3 dames.
•  Verpleeg- en verzorgingshuis Zonnekamp
   Oyershoeve 1, 8331 XR te Steenwijk
   op maandagmiddag van 2 tot 4 uur. Inzet: 5 dames.
•  Verzorgingshuis Zonnewiede
   Ds J.J. Ketstraat 43, 8355 DE in Giethoorn
   op maandagmiddag. Inzet: 2 dames.

Tevens zijn er mensen die niet meer van huis kunnen. Ook dáárvoor zet het Rode Kruis zich in. Door middel van huisbezoeken -welke met een redelijke frequentie plaatsvinden- wordt de eenzaamheid en het sociale isolement van onze medemens doorbroken.


Daarnaast is er ook een groep mensen, die niet alléén naar buiten kan/mag en ook daarvoor heeft onze afdeling “maatjes”. Gezellig samen even naar buiten, een boodschapje doen, gewoon even een wandelingetje maken, en/of samen een terrasje pikken. Allemaal tot stand gekomen vanuit het sociale gevoel voor die ander...  

Met uw ondersteuning zouden wij nóg meer kunnen en willen doen. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor hun medemens. Het gaat niet om hele dagen, middagen of ochtenden. Met elk inzetbaar uurtje van u en door u zijn wij al erg blij en... voor uw medemens bent U goud waard!
 
Meer weten? Neem contact met de coördinator van de Sociale Activiteiten:
Dela Roskam
Telefoon: 06-30987879
socialeactiviteiten@rodekruis-kopvanoverijssel.nl
 
Wij zouden uw komst geweldig vinden. Bel ons voor meer informatie!

 

 

  ​